Ha rendőr/nyomozó szeretnék lenni, milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak? 17/L
Rendőr szeretnék lenni, ezen belül is nyomozó.
Az NKE-re nem jelentkezhetek, mert a rossz szemem miatt kiesnék az egészségügyi rostán.
Szakközépiskolába sem szeretnék menni, de hallottam innen-onnan olyanról, hogy, aki jogot végzett vagy államigazgatásit, azt átképezhetik és akár nyomozóként is dolgozhatnak. Ez mennyire igaz?
És ott vannak még az OKJ-s tanfolyamok, ahol van rendőr és van magánnyomozó képzés is.
Az NKE-n nem kell egészségügyi/fizikai alkalmasságin átmenni, hogyha már rendészeti munkakörben dolgoztam x évet, így ha esetleg OKJ-t végeznék, akkor később jelentkezhetnék felvételi nélkül az NKE-re?
Rendészeti szakközép felvételi eü alkalmasság = NKE rendészeti eü. alkalmassággal nincs különbség.
"hallottam innen-onnan olyanról, hogy, aki jogot végzett vagy államigazgatásit, azt átképezhetik és akár nyomozóként is dolgozhatnak. Ez mennyire igaz? "
Nem igaz, illetve fordítva igaz ha már rendőr vagy pl. mert elvégezted a rendészeti szakközépiskolát és után elvégzed a jogot vagy igazgatásszervezőt akkor tiszti beosztásba kerülsz elvileg lehetsz nyomozó. Ha nem vagy rendőr akkor hiába végzed el ezen képzések valamelyikét sosem kerülsz ezekkel a diplomákkal a rendőrséghez mint tiszt.
"És ott vannak még az OKJ-s tanfolyamok, ahol van rendőr és van magánnyomozó képzés is. "
Magánnyomozó nem rendőr..ezzel sem leszel rendőrnyomozó. Amilyen szakképzettségeket okj képzési jegyzékben látsz felsorolva és pl. Kutyavezető-rendőr,Rendőr zászlós stb..ezeket mind-mind a rendészeti szakközépiskolában képzi, tehát nem kerülheted ki az alkalmasságit.
Nem-nem..
Vagy megműtteted a szemed (ha lehet és olyan a baja) vagy leteszel azt nem lehet kikerülni.
mennyire rossz a szemed? Mert egy bizonyos dioptriáig még alkalmas vagy szemüvegesként.
Egyébként az első tökéletesen leírt mindent. Nem lehet megkerülni sehogy sem az alkalmasságit. Szép is lenne...
A migrációs nem számít rendészetisnek, nem? Ha ott tanulok, akkor 5 év múlva nem jelentkezhetek mondjuk hírszerzőnek és hasonlók szerintem, mert civil irány.
Rosszabb a diptria, mint amit megengednek.
3,0 a max dioptria annál rosszabb? mert akkor szemmütét.
Én HHK-ra jelentkezek idén. 21 éves vagyok és rettentően rossz volt a szemem ezért dolgoztam 2 évet és megműttettem a szemem( szerencsére csak az egyik volt rossz) így most átmentem alkalmasságin.
Ha nagyon szeretnél valamit sikerülhet. De ahhoz elég kitartónak kell lenned.
Más lehetőség sajnos nincs hogy Rendőr-nyomozó lehess.
Rosszabb 3 dioptriánál.
Az a baj, hogy én nem szeretnék várni 20-21 éves koromig, mert mit tanuljak, mit csináljak addig?
Ezért gondoltam, hogy valahogy meg lehet kerülni az alkalmasságit..
Ha nem tudsz várni 21 éves korodig akár akkor nem vagy elég eltökélt.
Sajnálom de ahogy elnéztem az embereket, akik nem elég elhivatottak úgyis kihullanak.
Dolgoznál hogy megmüttesd a szemed. 1 év alatt össze lehet szedni rá a pénzt ha nem magadat tartod el.
De persze ez a te döntésed h mit mennyire akarsz.
Az alkalmasságit nem lehet megkerülni, szép is lenne.
Nos.
Kifogások mindig vannak. Mindig mindenre.
Ha megcsináltatod, mire szülésre kerül a sor már a rendőrség kötelékében leszel és nem csapnak ki ezért.
Ha pedig nem akarod megcsináltatni nem mész nyomozónak. Kész. Téma lezárva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!