Mi kell hozzá, hogy rendôrtiszt lehessen valakibôl?
Milyen kaliberû gimi, szakközép? Ha egy egész más dologgal foglalkozó szakközéprôl beszélünk mennyi az esély a sikeres felvételre az NKE (RTF)-re?
Mibôl áll az erônléti vizsga? Nehéz?
Mibôl áll a pszichológiai teszt? Szigorú?
Köszönöm!
NKE-RTK nem RTF már.
én HHK-ra jelentkeztem de a ponthatár hasonló, az alkalmassági pedig keményebb szóval erről nyilatkozok.
Én egy szakközépbe jártam ahol nem igazán arra mennek hogy továbbtanulj. Önerőből lesz 400 pontom és önerőből készültem alkalmasságira is.
Tehát ha eltökélt vagy simán meglehet a pontszámod és az alkalmassági is középsulitól függetlenül!
Fizikai az RTK-n: Fekvenyomás, 2000m futás, ingafutás, (felülés?) Nem húzós, simán meglehet csinálni (már ha felkészülsz rá!)
Pszihológiai pedig: IQ teszt, pszihológussal való elbeszélgetés.
Pontosabbat majd biztosan mond valaki aki odajelentkezett.
Én csak azért akartam hozzászólni HHK-s jelentkezőként, hogy tudd semmi sem lehetetlen bárhova is járj!
Akarás kérdése. Fizikain felülés, ingafutás, helyből távolugrás, függeszkedés/fekvenyomás és 2000 m futás a feladat. Az eredményeknek megfelelő pontokat kapsz, amikből 80-at kell elérni a sikeres fizikai alkalmasságihoz és semmiből sem lehet 0 pontos kísérlet. [link] Annak, aki előtte elkezd készülni pár hónappal, simán hozható.
Pszichológiain van IQ teszt 60 kérdéssel, asszem 45-öt kell elérni, 480 kérdéses személyiségteszt, kérdőív rólad és a családodról, figyelemteszt és elbeszélgetés a pszichológussal. Erről nem tudok nyilatkozni nehézségre, nekem sikerült, akinek nem, annak pedig nyilván okkal.
Azt ugye tudod, hogy egészségügyi alkalmassági is van? Plusz pályaorientációs beszélgetés, de az már semmi.
Az IQ teszt minden évben más, a figyelem teszt nekünk olyan volt hogy volt 8 piros gomb, felgyúlt 4 majd elaludt és lekellett őket ütni. Tehát hogy meg tudtad-e jegyezni melyikek voltak azok.
(Habár nem az utolsó vagyok. :) )
Én ugy tudom hogy minimum átlag IQ-t kell elérni (90 felett?)
Hogy az 45/60 lehetséges. Nem tudom.
2. válaszoló vagyok. Az IQ teszt Raven típusú behelyettesítős. 60 feladat volt, abból kellett min 45 jó megoldás. Hogy annak mennyi a valós értéke, azt nem tudom.
Figyelemtesztnél egy kis szerkezeten vannak apró lámpák egy függőleges és egy vízszintes sorban, közöttük soksok gomb. Egyszerre felvillan 2 lámpa és a keresztmetszetüknél kell megnyomni a gombot. Ez 5 percen keresztül megy és minél kevesebb hibával minél többet kell leütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!