Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha rendőr/nyomozó szeretnék...

Ha rendőr/nyomozó szeretnék lenni, milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak? 17/L

Figyelt kérdés

Rendőr szeretnék lenni, ezen belül is nyomozó.

Az NKE-re nem jelentkezhetek, mert a rossz szemem miatt kiesnék az egészségügyi rostán.

Szakközépiskolába sem szeretnék menni, de hallottam innen-onnan olyanról, hogy, aki jogot végzett vagy államigazgatásit, azt átképezhetik és akár nyomozóként is dolgozhatnak. Ez mennyire igaz?

És ott vannak még az OKJ-s tanfolyamok, ahol van rendőr és van magánnyomozó képzés is.

Az NKE-n nem kell egészségügyi/fizikai alkalmasságin átmenni, hogyha már rendészeti munkakörben dolgoztam x évet, így ha esetleg OKJ-t végeznék, akkor később jelentkezhetnék felvételi nélkül az NKE-re?

2014. júl. 6. 16:58
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
19-es: Köszi, akkor meg is van a megoldás. Elvégzem a jogot, majd megcsinálom az alkalmasságit + az átképzést és tiszt leszek. Senki nem lesz nyomozó rögtön, ezzel tisztában vagyok. Azzal is, hogy nem garantált az előléptetés, de nem is kell feltétlenül nyomozónak lennem, a rendőrtiszt is tökéletes kezdésnek.
2014. júl. 7. 20:36
 22/28 anonim ***** válasza:
Figyelj, az hogy valaki tiszt, az nem a munkakört, hanem a rendfokozatot jelöli. Még ha be is kerülsz, jogász végzettséggel max valami irodai munkát kapsz, még ha hivatásos állományba is vesznek. De a jogászok általában civilként dolgoznak csak a rendőrségen. Ha azt esetleg sikerül elérned ezzel a diplomával, hogy hivatásos állományba vegyenek (aminek tényleg borzasztó kicsi a valószínűsége - és a minimum, h átképzőre kell menned), akkor lehet már variálni a területek között, hogy te pl nyomozó szeretnél lenni. De ahogy már ezerszer leírtam ez ma már sajnos nem így működik. Ha tényleg nyomozó szeretnél lenni, akkor végezz el egy RSZKI-t vagy az NKE-RTK bűnügyi nyomozóit és így sokkal hamarabb és reális esélyekkel számolhatsz.
2014. júl. 7. 21:49
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem letolni akartalak, csak azt, hogy megértsd, amit írok. Én is segítő szándékkal írtam. Ha jogász szeretnél lenni, akkor természetesen tanuld azt, csak akkor nem nagyon tudsz azzal kalkulálni, hogy rendőr legyél. Ahhoz más út vezet.
2014. júl. 7. 21:54
 24/28 A kérdező kommentje:

Ha átképeznének, ugyanúgy tiszt lennék, mint ha elvégeztem volna az NKE-t elvileg, csak az esély kicsit rá, hogy átképeznek ezek szerint.

Ettől függetlenül sajnos más módot nem találok arra, hogy ne 25 évesen kelljen elkezdenem az egyetemet.

2014. júl. 7. 22:17
 25/28 anonim ***** válasza:

Igen nagyon kicsi az esélye.

Lehet próbálkozni és ha jó helyen vagy jóba emberekkel akkor sikerülhet, de azért mondja mindenki hogy nem igazán lehetséges, hogy arra készülj hogy valószinü elutasítanak/nagyon nehéz dolgod lesz.

Rengeteg tisztet képeznek az NKE-n ezért kisebb a lehetőség arra amit te mondasz. (nem véletlenül magas ott is a ponthatár)

Azt pedig mellékesen megemlítem hogy 25 éves korodig lehet jelentkezni az NKE-RTK-ra.

2014. júl. 7. 23:18
 26/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező egész hozzáállásoddal(itt) azt akarod bizonyítani hogy valahogy csak kikerülhető az alkalmassági. Majd te megkérdezed stb..

Fiatal vagy még..és ezért egy kissé naiv. Ha jogász leszel eszedbe sem fog jutni nyomozónak menni. (garantálom)

Szemed miatt császármetszéssel fogsz gyereket szülni. Egy szemész sem javasolja a nagyon gyenge szeműeknek a természetes szülést. Ergo nyugodtan megműttetheted más fiatalom.

Az alkalmasságit úgy kezeled mintha minden más tekintetben alkalmas lennél és más probléma nem lehetne. Akár eü problémád is lehet más amiről nem tudsz és nem megváltoztatható egy rutinműtéttel, de a legtöbben pszichikailag nem alkalmasak rendészeti pályára. Szóval erre ne tegyél fel mindent..mert ezer probléma lehet még ami miatt nem vagy alkalmas. De lehet hogy tényleg csak a szemed a gond.

A gyerekszülés témát is úgy kezeled mintha programozni lehetne előre. Mivan ha csak 34 évesen jön el az életedbe az a férfi aki tőled akar gyereket? Mivan ha nem jön össze és évekig kell küzdened egy babáért? Ezer variáció ..ettől nem kell függővé tenni semmit. Hagyd hogy a soros irányítson, úgysem úgy lesz ahogy eltervezed.

2014. júl. 7. 23:44
 27/28 anonim ***** válasza:
Azért ha jogot végzel kicsit fura, hogy utána te nyomozó akarsz lenni, amikor az egy "alacsonyabb" szintű végzettség, mint egy jogász. Mármint úgy értem, hogy jogi diplomával tényleg nem fog eszedbe jutni, hogy te nyomozónak menj. Másrészt tényleg nem érdemes mindent erre a lapra feltenni, mert a jelentkezők 80%-a elhasal a pszichológiai alkalmasságin, (vagy még a fizikain) és te, aki váltig a saját igazad állítod, amikor mindenki próbál meggyőzni hivatalos biztos forrásból származó érvekkel, nem biztos, hogy ezzel a mentalitással sikerrel végeznél egy pszichológiai teszten. Sőt jelenleg biztos, hogy még érned kell lelkileg is és mentálisan is hozzá, aztán meg lehet meggondolod magad. Én éveken keresztül épitészmérnök akartam lenni, aztán most mégse annak megyek, mert sok dolog letisztázódott bennem azóta és már másképp gondolkodok a dolgokról.
2014. júl. 8. 09:35
 28/28 A kérdező kommentje:

Én sem kapaszkodom a rendőr/nyomozó pályához, előtte próbálok tájékozódni. Ezért írtam ki a kérdést.

Nem hiszem, hogy naiv lennék, csak dacos, ami most azért nyilvánult meg így, mert egyesek - oké, hogy segíteni akartak -, de azt mondták, hogy elvileg lehet, hanem azt, hogy nem lehet, semmi esélyem, olyan nincs, hogy jogászból rendőr legyen. Ez az, ami nekem nem oké.

Most, hogy beszélgettem erről személyesen olyan emberekkel, akik benne vannak a témában és értenek hozzá, csak így lett világos teljesen, hogy merre meddig.

2014. júl. 8. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!