Ha rendőr/nyomozó szeretnék lenni, milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak? 17/L
Rendőr szeretnék lenni, ezen belül is nyomozó.
Az NKE-re nem jelentkezhetek, mert a rossz szemem miatt kiesnék az egészségügyi rostán.
Szakközépiskolába sem szeretnék menni, de hallottam innen-onnan olyanról, hogy, aki jogot végzett vagy államigazgatásit, azt átképezhetik és akár nyomozóként is dolgozhatnak. Ez mennyire igaz?
És ott vannak még az OKJ-s tanfolyamok, ahol van rendőr és van magánnyomozó képzés is.
Az NKE-n nem kell egészségügyi/fizikai alkalmasságin átmenni, hogyha már rendészeti munkakörben dolgoztam x évet, így ha esetleg OKJ-t végeznék, akkor később jelentkezhetnék felvételi nélkül az NKE-re?
utánajárhatsz, de alkalmassági nélkül nem lehetsz rendőr. Sem nyomozó sem más. Erre sajnos nincs mód.
Max akkor ha marha befolyásos szüleid vannak. Akkor mindenre van mód.
Jaj kedves kérdező :))))))) persze hogy mehetsz dolgozni a rendőrséghez jogász diplomával (már a van szabad állásuk pályakezdősnek)
Lehetsz polgári alkalmazott (ők is vannak szép számmal)vagy megfelelsz a fenti alkalmassági követelményeknek és elvégzel egy kiegészítő képzést az NKE-n és hivatásos állomány tagja leszel. De ettől nem leszel nyomozó!
Mi az, hogy nagy arc? Tudtommal te vagy, akinek nagy az arca és olyan stílusban írogatsz, mintha te sz@.rtad volna a spanyol viaszt.
Mindenképp a jogot céloztam volna be elsőnek, mert minden terület, munka, ami érdekelne, azzal kapcsolatos, az szükséges hozzá. És igen, végig fogom szenvedni, ha ez az út vezet a célomig. Az, hogy utána lesz-e munkám vagy sem, az bajom.
De akkor itt is megkaptam a választ a kérdésre, ami korrekt lett volna, hogy igen, elméletileg lehet..Mert ugye nem az a kérdés, hogy szerintetek majd engem átvesznek-e, hanem az, hogy van ilyen.
És leírom még egyszer, hogy semmi bajom az alkalmasságival, ha nem 18 évesen kell megcsinálnom, mert akkor még nagyon korai a szemem megműttetni. Hogyha addig is tanulom, ami szükséges a célomhoz és utána műttetem meg és csinálom meg az alkalmasságit, úgy semmi bajom vele.
A kérdésre megvan a válasz, köszönöm azoknak, akik próbáltak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!