Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha rendőr/nyomozó szeretnék...

Ha rendőr/nyomozó szeretnék lenni, milyen továbbtanulási lehetőségeim vannak? 17/L

Figyelt kérdés

Rendőr szeretnék lenni, ezen belül is nyomozó.

Az NKE-re nem jelentkezhetek, mert a rossz szemem miatt kiesnék az egészségügyi rostán.

Szakközépiskolába sem szeretnék menni, de hallottam innen-onnan olyanról, hogy, aki jogot végzett vagy államigazgatásit, azt átképezhetik és akár nyomozóként is dolgozhatnak. Ez mennyire igaz?

És ott vannak még az OKJ-s tanfolyamok, ahol van rendőr és van magánnyomozó képzés is.

Az NKE-n nem kell egészségügyi/fizikai alkalmasságin átmenni, hogyha már rendészeti munkakörben dolgoztam x évet, így ha esetleg OKJ-t végeznék, akkor később jelentkezhetnék felvételi nélkül az NKE-re?

2014. júl. 6. 16:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

utánajárhatsz, de alkalmassági nélkül nem lehetsz rendőr. Sem nyomozó sem más. Erre sajnos nincs mód.

Max akkor ha marha befolyásos szüleid vannak. Akkor mindenre van mód.

2014. júl. 6. 21:07
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem az alkalmassági miatt. Lenne még egy rakás kérdésem és olyannal szeretnék beszélni, aki benne van a dologban és mindenre van megbízható válasza, mert így csak találgatok.
2014. júl. 6. 21:11
 13/28 anonim ***** válasza:
Feltételezed h aki itt válaszol az nem tudja a pontos válaszokat, ha neked nem kedvező a válasz. Pedig itt mindenki korrekt válaszokat adott, ismeri a követelményeket, én a hatályos jogszabályokat ami alapján írtam neked.
2014. júl. 6. 21:51
 14/28 anonim ***** válasza:
Venne vagyunk mind és igazat írtak. Akármilyen sulit vagy nem sulit végzel, rendőr csak úgy lehetsz, ha sikerült minden alkalmasságid. Hivatásos szolgálatba csak úgy állíthatnak, akár jártál előtte suliba (ahová alkalmassági kellett), akár nem. A nyomozók márpedig mind hivatásosak.
2014. júl. 7. 15:08
 15/28 A kérdező kommentje:
Na, ma sikerült beszélnem egy tanárral, aki az NKE-n tanít és egy jogásszal is. Mind a kettő azt mondta, hogy ha elvégzem a jogot, akkor utána lehet jelentkezni a rendőrségen és automatikusan tiszt leszek. Erről ennyit.
2014. júl. 7. 20:10
 16/28 anonim ***** válasza:
Elméletben igen, gyakorlatban kb 2% esélyed van rá. Régebben így ment, ma már sok minden változott. Most már szinte csak olyanokat alkalmaznak, akinek rendőri végzettsége is van.
2014. júl. 7. 20:16
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom mire fel ez a nagy arc, ha a valóságról nem tudsz semmit. De ha majd végigszenvedted a jogot és nincs munkád, makd rájössz, hogy megy ez. Erről ennyit.
2014. júl. 7. 20:18
 18/28 anonim ***** válasza:
Tiszt csak akkor lehetsz, ha minden alkalmasságid megvan. Lehet, hogy nem a suli felvételijén kell megcsinálnod, de MEG KELL!
2014. júl. 7. 20:19
 19/28 anonim ***** válasza:

Jaj kedves kérdező :))))))) persze hogy mehetsz dolgozni a rendőrséghez jogász diplomával (már a van szabad állásuk pályakezdősnek)

Lehetsz polgári alkalmazott (ők is vannak szép számmal)vagy megfelelsz a fenti alkalmassági követelményeknek és elvégzel egy kiegészítő képzést az NKE-n és hivatásos állomány tagja leszel. De ettől nem leszel nyomozó!

2014. júl. 7. 20:26
 20/28 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy nagy arc? Tudtommal te vagy, akinek nagy az arca és olyan stílusban írogatsz, mintha te sz@.rtad volna a spanyol viaszt.

Mindenképp a jogot céloztam volna be elsőnek, mert minden terület, munka, ami érdekelne, azzal kapcsolatos, az szükséges hozzá. És igen, végig fogom szenvedni, ha ez az út vezet a célomig. Az, hogy utána lesz-e munkám vagy sem, az bajom.

De akkor itt is megkaptam a választ a kérdésre, ami korrekt lett volna, hogy igen, elméletileg lehet..Mert ugye nem az a kérdés, hogy szerintetek majd engem átvesznek-e, hanem az, hogy van ilyen.

És leírom még egyszer, hogy semmi bajom az alkalmasságival, ha nem 18 évesen kell megcsinálnom, mert akkor még nagyon korai a szemem megműttetni. Hogyha addig is tanulom, ami szükséges a célomhoz és utána műttetem meg és csinálom meg az alkalmasságit, úgy semmi bajom vele.

A kérdésre megvan a válasz, köszönöm azoknak, akik próbáltak segíteni.

2014. júl. 7. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!