Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes lenne kihagyni egy...

Érdemes lenne kihagyni egy évet? (bőv lent)

Figyelt kérdés
kiszámoltam, ha lenne egy emelt töri eredményem ami min. 68%~os, 460 pontom lenne, nemzetközi gazdálkodásra szeretnék menni, megérné kihagyni ezért egy évet? Ez a szak ér valamit?

2014. jún. 19. 08:18
 1/7 anonim válasza:
nem tenném
2014. jún. 19. 09:45
 2/7 A kérdező kommentje:
:( hát igen, egy év hosszú idő
2014. jún. 19. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Elkezdheted az egyetemet fizetősön, aztán következő évben újrajelentkezel, újraérettségizel, és akkor átkerülhetsz államira. Akkor el tudod majd fogadtatni a tárgyaidra. Így csak egy évet kell fizetned, utána államin lehetsz.
2014. jún. 19. 10:16
 4/7 A kérdező kommentje:
ez nem is rossz ötlet, de ilyet tényleg lehet?
2014. jún. 19. 10:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem lehet. De tájékozódj az adott egyetemnél. Hova akarsz jelentkezni? Mert ha a Corvinus-ra, akkor meg tudom mutatni, hogy milyen oldalon tudsz kérdést feltenni a HÖK-nél.
2014. jún. 19. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Megnéztem a HÖK honlapját, van is már ilyen kérdés:

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy én 2013 szeptemberében kezdtem meg a tanulmányaimat önköltséges helyen. Azonban szeretnék újrafelvételizni és államilag támogatott helyre bekerülni.

Az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy a felvi.hu-n jelentkezem van-e valami más teendőm? Illetve okoz-e valamilyen komplikációt az, hogy ugyanarra a szakra adom be a jelentkezésemet, ahol már van jogviszonyom? Illetve, hogy kell

-e számítanom "csúszásra" emiatt az ügy miatt?

Köszi a segítséget!

Szia!

Csúszásra természetesen nem kell számítanod, gondot sem jelent az újrajelentkezés a jogviszonyodat illetően, rengetegen csinálják ezt rajtad kívül. Amennyiben sikeresen felvételt nyersz államilag támogatott képzésre, úgy jövő félév szeptemberében elfogadtatod azon tárgyaidat az állami szakon, amelyeket költségtérítésesen már elvégeztél, és egy évfolyamemelési kérvény segítségével lehetőséged lesz másodikos tárgyakat felvenned "elsősként", de ezeket majd csak a sikeres felvételi után, szeptemberben kell elintézned.

Üdv,

HÖK

Ez a Corvinusra vonatkozik, ha más egyetemre akarsz menni, ott lehet hogy máshogy van, de igazából szerintem mindenhol így van.

2014. jún. 19. 10:33
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos választ! a Corvinust céloztam meg :)
2014. jún. 19. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!