Érdemes lenne kihagyni egy évet? (bőv lent)
Megnéztem a HÖK honlapját, van is már ilyen kérdés:
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy én 2013 szeptemberében kezdtem meg a tanulmányaimat önköltséges helyen. Azonban szeretnék újrafelvételizni és államilag támogatott helyre bekerülni.
Az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy a felvi.hu-n jelentkezem van-e valami más teendőm? Illetve okoz-e valamilyen komplikációt az, hogy ugyanarra a szakra adom be a jelentkezésemet, ahol már van jogviszonyom? Illetve, hogy kell
-e számítanom "csúszásra" emiatt az ügy miatt?
Köszi a segítséget!
Szia!
Csúszásra természetesen nem kell számítanod, gondot sem jelent az újrajelentkezés a jogviszonyodat illetően, rengetegen csinálják ezt rajtad kívül. Amennyiben sikeresen felvételt nyersz államilag támogatott képzésre, úgy jövő félév szeptemberében elfogadtatod azon tárgyaidat az állami szakon, amelyeket költségtérítésesen már elvégeztél, és egy évfolyamemelési kérvény segítségével lehetőséged lesz másodikos tárgyakat felvenned "elsősként", de ezeket majd csak a sikeres felvételi után, szeptemberben kell elintézned.
Üdv,
HÖK
Ez a Corvinusra vonatkozik, ha más egyetemre akarsz menni, ott lehet hogy máshogy van, de igazából szerintem mindenhol így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!