Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek felvesznek így?...

Szerintetek felvesznek így? (leírás lennt)

Figyelt kérdés

Nem vmi jól sikerültek az érettségijeim, számolgattam a pontjaimat a felvi pontszámítójával és olyan 290-300 között jön ki.

Amiket megjelöltem sorrendbe:

1. SZTE gazdinfó állami

2. PTE gazdinfó állami

3. DF gazdinfó állami

Fel fognak így venni?

Még azon gondolkoztam, hogy vhogy megcsinálok gyorsba egy középfokú nyelvizsgát( +28 pont), úgyis még július 10-ig fel lehet tölteni a felvire.

Szerintetek?

2014. jún. 3. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

tavaly SZTE gazdinfon 240 volt a ponthatár. Mivel idén minimumot felemelték 260ra annyi lesz.

340 ember jelentkezett tavaly, és idén is. 120an jelölték elsőnek tavaly és idén is (kb) Tehát a pontok a minimálon kivül nem fognak emelkedni valószinü.

2014. jún. 3. 11:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Értem.

Az mennyire számít, hogy első helyen jelöltem meg az SZTE-t?

+

És mi a helyzet Péccsel?

2014. jún. 3. 11:51
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

PTE-t nemtudom, nincs kedvem már aztis kikeresni.. :) de szerintem hasonlóak az arányok. Általában pesten halálosak a pontszámok, vidéken annyira nem.

Amúgy semmit nem számit.

Ez úgy müködik hogy a gép összeméri az összes jelentkező pontszámát.

Tehát mind a 300 embernek megnézi a pontszámát. Ezután ad 1 pontszámot pl: 290-et. Majd megnézi hogy kiket vettek fel máshova (akik nem elsőnek jelölték meg az adott szakot) és igy csökken a pontszám addig a pontig amig a keretszám ki lesz töltve.

Mivel a vidéki egyetemeken kevés a jelentkező a "nagy" keretszámra, ezért általában nem sokat nő a ponthatár. (ellentétben az orvosi karokkal, ahol a leendő tudás megszerzése miatt olyan magasak a ponthatárok pl.)

2014. jún. 3. 11:57
 4/10 A kérdező kommentje:

gondolom te is itt nézegetted: [link]

Akkor van még esélyem, hogy bekerülök az SZTE-re vagy PTE-re?

2014. jún. 3. 12:02
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
szerintem 300 pontal elég reális esélyed van rá.
2014. jún. 3. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
de megtudod csinálni mert jó nyelvérzéket van akkor csinálj 1 nyelvvizsgát! csak hasznod lehet belőle.
2014. jún. 3. 12:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Most már nem vagyok annyira elkenődve :)

2014. jún. 3. 12:37
 8/10 anonim válasza:

erre esetleg tudtok vmit mondani? köszii :)

most indul szegeden egy szak (dentálhigénikus). 102en jelölték be összesen és ebből 25 első helyre (én is). nekem olyan 290-300 pontom lesz. ez mennyire elég egy újonnan indult szakra? ilyenkor nagyon magasra rakják a ponthatárt? tudom hogy ez a többi jelentkező pontjaitól is függ, de még is mennyi lehet az esélye hogy ekörüli ponttal felvesznek?

2014. jún. 3. 12:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát 40 férőhelyre szerintem nemlesz sok. 25 ember jelölte meg elsőként, és 100an jelentkeztek 40 helyre..

Valószinü a minimális határon fog ez mozogni.

De ez csak tipp nyilván.

2014. jún. 3. 12:42
 10/10 anonim válasza:
neeem, ide max 65t vesznek fel nem 40et. 40en jelölték meg első helyen a 159ből
2014. jún. 3. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!