Szerintetek felvesznek így? (leírás lennt)
Nem vmi jól sikerültek az érettségijeim, számolgattam a pontjaimat a felvi pontszámítójával és olyan 290-300 között jön ki.
Amiket megjelöltem sorrendbe:
1. SZTE gazdinfó állami
2. PTE gazdinfó állami
3. DF gazdinfó állami
Fel fognak így venni?
Még azon gondolkoztam, hogy vhogy megcsinálok gyorsba egy középfokú nyelvizsgát( +28 pont), úgyis még július 10-ig fel lehet tölteni a felvire.
Szerintetek?
tavaly SZTE gazdinfon 240 volt a ponthatár. Mivel idén minimumot felemelték 260ra annyi lesz.
340 ember jelentkezett tavaly, és idén is. 120an jelölték elsőnek tavaly és idén is (kb) Tehát a pontok a minimálon kivül nem fognak emelkedni valószinü.
Értem.
Az mennyire számít, hogy első helyen jelöltem meg az SZTE-t?
+
És mi a helyzet Péccsel?
PTE-t nemtudom, nincs kedvem már aztis kikeresni.. :) de szerintem hasonlóak az arányok. Általában pesten halálosak a pontszámok, vidéken annyira nem.
Amúgy semmit nem számit.
Ez úgy müködik hogy a gép összeméri az összes jelentkező pontszámát.
Tehát mind a 300 embernek megnézi a pontszámát. Ezután ad 1 pontszámot pl: 290-et. Majd megnézi hogy kiket vettek fel máshova (akik nem elsőnek jelölték meg az adott szakot) és igy csökken a pontszám addig a pontig amig a keretszám ki lesz töltve.
Mivel a vidéki egyetemeken kevés a jelentkező a "nagy" keretszámra, ezért általában nem sokat nő a ponthatár. (ellentétben az orvosi karokkal, ahol a leendő tudás megszerzése miatt olyan magasak a ponthatárok pl.)
gondolom te is itt nézegetted: [link]
Akkor van még esélyem, hogy bekerülök az SZTE-re vagy PTE-re?
Köszönöm szépen! :)
Most már nem vagyok annyira elkenődve :)
erre esetleg tudtok vmit mondani? köszii :)
most indul szegeden egy szak (dentálhigénikus). 102en jelölték be összesen és ebből 25 első helyre (én is). nekem olyan 290-300 pontom lesz. ez mennyire elég egy újonnan indult szakra? ilyenkor nagyon magasra rakják a ponthatárt? tudom hogy ez a többi jelentkező pontjaitól is függ, de még is mennyi lehet az esélye hogy ekörüli ponttal felvesznek?
Hát 40 férőhelyre szerintem nemlesz sok. 25 ember jelölte meg elsőként, és 100an jelentkeztek 40 helyre..
Valószinü a minimális határon fog ez mozogni.
De ez csak tipp nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!