Medikus tanoncok! Ha felvesznek SOTE-FOK-ra átlagos képességekkel hány órát kell tanulnom egy nap?
Mennyit lehet aludni? És mi a helyzet a vizsgaidőszakoknál?
Köszönöm a választ!
A) Mindennap 8 óra 52 perc 30 másodpercet kell tanulnod,
B) aludni maximum 5 óra 42 perc 6 másodperced lesz.
Vizsgaidőszakban A értéket szorozni, B értéket osztani kell k-val.
k=1,52
Én csak vizsgaidőszakban tanulok sokat, vizsga előtti héten ilyen 5-6 órákat szoktam aludni, vizsga elött van hogy semennyit.
Naponta ilyen 7-8 órát tanulok vizsgaidőszakban.
Első értem hogy nem lehet megmondani hogy kereken 7 órát kell tanulni egy nap. Azt is értem hogy valakinek több valakinek kevesebb idő szükséges adott anyag elsajátításához (ezért írtam hogy átlagos képességekkel),
Azonban kb. szerintem mindenki meg tudná mondani - ha nem is másodpercre pontosan - órákban kifejezve hogy mennyit szokott tanulni egy átlagos napon.
Hasonló választ vártam: átlag 6-8 órát szoktam tanulni, vizsgaidőszakban akár napi 8-10 órát is.
Igen, csak aki ezt mondja, általában hazudik.
Tudom, mert orvosira járok, orvostanhallgatókkal vagyok körülvéve. Aki megmondja, hogy naponta X órát tanul, az 1) stréber, nincs élete a tanuláson kívül (ritka) 2) hazudik.
Illetve azt is szeretem, amikor valaki azt mondja, hogy "Ó, nem értem, hogy írtam 90%-os élettan demót, hiszen nem is tanultam!" - nos, ez szintén hazugság:)
Visszakérdezek: a gimiben hány órát tanultál naponta? Na és a témazárókat megelőző 3 napban?
Ahogy te nem tudsz erre korrekt választ írni, úgy én sem.
Volt/van, hogy 2-3 hétig nem tanulok egyáltalán, aztán amikor action van, akkor hajrázok egyet. De azt sem tudnám megmondani, hogy ilyenkor mennyit tanulok.
Vizsgaidőszakban (főleg most, szigorlatokra) mondjuk elég sokat, napi 6-8 órát (már vizsga előtt egy héttel).
De ez tök változó, meg tárgyfüggő is!
Ezért írtam elsőre ironikus választ.
Előző! Azt én is nagyon szeretem, mikor közlik, hogy tanulás nélkül sikerült nekik 90%-ra az élettan. :D Annyira nem jók az előadások, hogy ott helyben meg lehessen ennyire tanulni. Mondjuk volt olyan, hogy 70% összejött tanulás nélkül.
Kérdező! Az első félév részben arról is szól, hogy megtanulsz tanulni. Valaki hamarabb ráérez,vvalaki nem. Mindenki más, mindenkinek más módszer jön be. Te is megtalálod a sajátodat. Én így másodév végére kezdek rájönni, nekem mi a jó módszer, de még mindig nem tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!