Ha kb 400 pontom lesz reménykedhetek hogy felvezsnek orvosira?
Tavaly vidéken 395 és 383 volt a ponthatár.Szerintetek idén felmegy 400 fölé?
A próbaérettségim alapján kb 400 pontom lesz.
Az király lenne :D Jó döntés!
Sok esélyed van bejutni.
Már vannak statok a felvételizők számáról, mintgey 300-an többen jelentkeztek, mint tavaly, vidéken egy évfolyam van kb.ennyi.
A pontok mindig az érettségik nehézségétől függ, és ez változó. Van erről egy interjó Villányival a kémiaérettségi blogon. Én arra tippelek, hogy 400 körül lesz, de ezt sosem tudni. Emelkedhet többel is, akár csökkenhet is...a tavalyira a kémiatanárnőmet kivéve senki sem számított, nem akarták neki elhinni, hogy 400 alatti lesz, hiába mondta (akkorra már ismertek voltak az érettségi átlagok.) Így volt, aki el sem ment szóbelizni, pedig 390 lett volna neki, meg olyan, aki 400 körüli ponttal előrevette a biosz szakot, pedig orvosira akart menni.
Előttem szóló! Helyesbítenék, a kémiatanárnőd nem egyedül hitte, hogy 400 alá megy a ponthatár, én is hangoztattam itt gyakorin is de általában csak lepontozást kaptam érte.:) Viszont nagyon durva, amit írtál, hogy van, aki az alacsony pontszáma miatt felcserélte a sorrendet. Bár nem nagyon értem, hogy mi értelme sorrendet módosítani ilyen esetben.
Kérdező! Szerintem esélyes vagy 400 körüli pontszámmal. Amennyiben ez az előző évek feladatsorait megoldva jött ki. Ugyanis, ha egyszerűbb lesz az érettségi, akkor a Te érettségid is jobban sikerül, tehát 400 feletti pontszámod lesz. A tavalyi ponthatár egy közepes, vagy inkább nehezebb kémia emelt és átlagos biosz emelt eredményét tükrözi. (semmiképp sem azt, hogy tavaly csak hülyék akartak orvosira bejutni, eddig is épp olyan arányban voltak jelen a butábbak orvosin, mint most. Nem is értem azokat, akik ezen lovagolnak. Szerintem a 415-ös ponthatár közép érettségivel is hasonlóan ciki, mint a tavalyi..)
Szóval nem kell izgulnod. Valószínű, hogy nem megy 400 fölé a ponthatár csak, ha egyszerűek lesznek az emelt érettségik, de ez a bejutásodat, mint már mondtam nem befolyásolja.
Szerintem idén nagyon sokat fognak emelkedni, mivel sokkal többen is jelentkeztek. A tavalyi alacsony ponthatárok csak azért alakultak így , mivel sokan vagy nem mentek el érettségezni(szóbelizni), és idén fognak próbálkozni,-ezzel is emelve a pontszámokat idén- vagy megváltoztatták a jelentkezésük sorrendjét.
Vidéken szerintem 420 körül fognak mozogni, a fővárosban 440-450 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!