Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha kb 400 pontom lesz reményke...

Ha kb 400 pontom lesz reménykedhetek hogy felvezsnek orvosira?

Figyelt kérdés

Tavaly vidéken 395 és 383 volt a ponthatár.Szerintetek idén felmegy 400 fölé?

A próbaérettségim alapján kb 400 pontom lesz.

2014. ápr. 14. 15:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a rengeteg jelentkező egy vidéki évfolyamnyi, természetesen szétosztva a 4 egyetem közt, SOTE prioritással. Annyira nem vészes.

Ami számít, hogy milyenek az érettségi teljesítmények. Sokakat felbátorított a tavalyi ponthatár, akik azért nem jelentkeztek korábban, mert bepánikoltak, hogy két emelttel nem érik el azt a szintet, ami a korábbi években kellett a bejutáshoz. Ők lehet, hogy most sem érnék el, csak egy ilyen 390, 400 körüli pontot, ami tavaly elég volt, gondolják, talán idén is.

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy 1 év alatt megreformálták a kémia oktatást, azt sem, hogy az 1 évvel később születettek annyival jobbak lennének, főleg, hogy évek óta csökkenő a tendencia, már akkor is az volt, amikor 417, 415 stb. volt a ponthatár.

Minden évben jósolgatni kezdenek, aztán sokan meglepődnek. Szóval, utoljára: nem tudni, milyen lesz az idei ponthatár, lehet 420, de lehet 360 is, attól függően, az aktuális évfolyam hogy teljesít. Eddig évek óta rosszabbul teljesítenek, mint az előttük érettségizők, de ez is megdőlhet most. Minden lehet. Szerintem 400 ponttal van esélyed, de nem kell meglepődni, ha nem sikerül. 360 ponttal azért nem mondanám esélyesnek...de a tavalyi után nem kellene meglepődni azon sem.

2014. máj. 31. 19:12
 12/12 A kérdező kommentje:
450 :DDDD ezen jót nevettem. köszönöm a válaszokat!!
2014. máj. 31. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!