Létezik ilyen?! -felvételipontok-
Jajj, dehogy a tanszéket vagy a képzést minősíti.
Egy a lényeg: a népszerű szakokon szelektálni kell, mert sok a jelentkező : tehát magas a pontszám, hogy az elvileg legjobbak kerüljenek be..
ohh.kösziszépen:)
csakmert ez a 390pontos eltérés sokkolt.
:)
Ez a minimumponthatár is 160-ról 200-ra emelkedik.
A kulturális antropológia szerintem sincs alapképzésen, de nem értek hozzá.
az a 90 pont az mesterképzés. Ne érdekeljen az M -betű, mert az téged nem érint.
Jövőre még ennél is magasabb lesz a pont jogon, mert jóval lecsökkentették a felvehető helyeket. (megint)
Idén 426 és 410 között volt, jövőre simán lesz 440-450 felett...
A jogot amúgy sem ajánlom. AZ mellékes, hogy baromi nehéz, de elhelyezkedni vele nem fogsz tudni.
Nem véletlenül csökkentették le radikálisan a felvehető helyeket, mert nem akarnak feleslegesen jogászokat képezni.
Bölcsész szakokon is csökkent a felvehető hely, és elég keményen ott is.
Én a gazdaságot tudom ajánlani, mert ott eleve nőtt a felvehető helyek száma. Mivel nagyon jó gazdasági képzések vannak, ha a BCE nem is jönne össze, a BGF-re pl egyszerűbb bekerülni. A mérnökön is nőtt a felvehető hely, azt is tudom ajánlani. Alacsonyabb pont, és biztosabb elhelyezkedés, jövedelem diploma után...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!