Mi legyen gimi után?

Figyelt kérdés
Nem igazán szeretek tanulni, annyira nem is megy. Nem tudnám elképzelni magamat egyetemen, az nekem nem menne. Mihez tudnék kezdeni gimi után? Van valami olyan szakma amire nem kell sok erő? Mert nem vagyok egy erős gyerek. :D F/17
2009. dec. 16. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is mindig sovány voltam/vagyok, tehát a fizikai munka nálam kiesett.

Általánosban és középsuliban is gyengén teljesítettem. Törin, magyaron mindig bukásközeli élményem volt, egyedül a matek ment és az angol. Viszont volt egy hobbim az elektronika és az informatika, mindig szerettem ügyködni valami elektronikus eszközön:)

Gimi végén sokan jelentkeztek nálunk felsőoktatásba. Egy kicsit én is összeszedtem magam és hosszan munka után a fejembevertem a magyar, töri tételeket. Az irásbeli röhejes volt, szóval így lett a töri - magyar 3-3. Hozzá a matek 4es. Próbaszerencse megpróbáltam egy mérnök infós szakot egy fősulin.

Idén vagyok végzős, nem csúszok egy félévet sem. Itt mindig 3as felett volt az átlagom. Érdekelt amit itt tanítanak, szóval nem volt nehéz megtanulni. és talán egy jó fizetéssel kecsegtető munkát is rámbíznak, de ez a jövő kérdése...

Mindezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha van egy hobbid ami komolyabban érdekel, és van kitartásod, akkor egy hasonló beállítottságú fősulit szerintem el tudsz végezni!

2009. dec. 16. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám, mint az előző válaszoló, hogyha van 1 terület, amiben jó vagy, akkor érdemes arra specializálódnod. Az egyetem meg főiskola más, mint a középsuli, de azért ha valaki akarja, el lehet végezni. Nem mondom, hogy ugorj neki az orvosinak, de van sok olyan szak, amivel még el lehet helyezkedni. Vagy menj szakiskolába szakképzésre. Attól függ, hogy téged mi érdekel. Egy pár éven belül az asztalos, burkoló stb. olyan szinten hiány szakmák lesznek Mo-n, hogy aki azokat kitanulja, nagyon jól fog járni. Nekem asztalos a szomszédom. Sokkal többre vitte, mint sok diplomás. De ezek a szakmák mind olyanok, hogy elhivatottság és kézügyesség kell. Végső soron neked kell eldönteni. Te ismered magad és hogy mire vagy képes...
2009. dec. 16. 18:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Csinálj egy szakmát, könnyebb mint egy diploma(már amelyik, vannak még a főiskolánál is nehezebb szakmák) és ha olyat választasz nagyon jól is lehet keresni vele, pl. villanyszerelő, autószerelő, autófényező, fémforgácsoló.Olyan szakmát válassz ami érdekel és szívesen csinálod, vagy olyan főiskolai szakot, ami érdekel az könnyebben megragad az ember fejében.Engem pl. a matek nem érdekel ezért csak át szoktam csúszni kettessel:D úgy sem fogom használni a munkám során, az angol meg az informatika viszont megy mert érdekel és hasznát is veszem majd.
2010. márc. 23. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!