Könyörgöm valami ötletet mondana valaki, hogy mégis mi legyen belőlem érettségi után? (bővebben lent)
szeretek beszélni és kommunikálni. nagyon sokat olvasok ennek köszönhetően elég bő a szókincsem. jól tudok fogalmazni. elég sok kisebb novellát írtam már.
ezek alapján milyen szakma lehetne ami passzolna?
nem egyetemre meg fősulira gondolok elsősorban hanem egyszerűen csak vmi irányt ami felé keresgélhetek.
most leszek 11.es szakközépbe de ez a szak amire mentem már egyáltalán nem érdekel és már alig van időm eldönteni mi legyek :S
Lehetsz még ilyen tehetséggel cociológus, romológus, politológus vagy éppen bölcsész, mert mostanában elég nagy hiány van belőlük.
Az meg se fordul a fejedben, hogy valami szakmát tanulj? Amivel termelhetsz? A hazádnak?
"de azt nem csak egyetem/fősulin lehetne tanulni?"
Tanulni éppen lehet ott is, csak lófingot se ér. Az újságok sem azt nézik, milyen papírod van. Újságírást úgy lehet tanulni, hogy szépen bepróbálkozol sok helyen külsősnek, és megpróbálsz minél többet írni, minél többet tanulni, hogy működik egy ilyen szerkesztőség, hogy kell egy cikket rendesen és időre megírni, mert ezt így lehet megtanulni, tapasztalattal, gyakorlattal fejlődik az ember. Aztán ha beválsz, és pénzük is van rá, meg még a csillagok állása is megfelelő, akkor belsőssé is előléphetsz, akkor már kapsz rendesen témát, fejlődhetsz tovább.
Azon se szontyolodj el, ha kezdetben csak valami piszlicsáré helyi lapba vagy bulvárba sikerül bekerülni, kezdetnek azok is nagyon jó iskolák, amikből később lehet továbblépni, ráadásul megtanulsz az ilyen napilapoknál gyorsan dolgozni (arról nem is beszélve, hogy gyakran a bulvárnál magasabb a fizu, mint rendes újságnál)
utolsó:
nagyon aranyos vagy köszönöm szépen :)
akkor keresek vmi olyan sulit ami nem egyetemes :)
Alig van időd? Ne viccelj, én idén érettségiztem, jelentkezés előtt kb. 1 hónappal találtam ki, hogy hova menjen el a jelentkezés.. :)
Amúgy, majd vegyél továbbtanulási könyvet, abba van sok-sok egyetem, sok-sok szak, sok-sok segítség.. :) Tuti kisütsz valamit. :)
Én egyébként a kommunikáció miatt egyből a színészetre, tanárra, jogászra gondoltam.. de ezek nem sokat érnek, a mai világban. :( Tényleg érdemes lenne valami hiányszakot célba venni, hogy eltudj helyezkedni. :)
off: Én is politológus szerettem volna lenni. De aztán töritanárom lebeszélt róla, mert függetlenként lehetetlen elhelyezkedni.. maximum valami jó kapcsolattal. :) Bár ismerek olyat is, akinek még avval sem sikerült. :\ Én meg nem akarok egyik párt fizetett politológusa sem lenni.. Így ez az álom megmaradt későbbre.. :)
És nem elkeseríteni akarlak, ha felkeltette az érdeklődésed, és van elég bátorságod belevágni, csináld!
És ne parázz, az a 2 év nagyon sok idő, rengeteg minden változhat. A lényeg, hogy tanulj szorgalmasan, csinálj emelt érettségit, nyelvvizsgát, hogy sok pontod legyen és válogathass kedvedre. :)
Ja, és még annyi, hogy én pedagógia szakos középsuliba jártam, most pedig jogi karon néztem ki egy szakot magamnak. Nem baj, ha nem érdekel az adott suli, amibe jársz, érettségi tantárgyaid legyenek jók! Az a lényeg. :)
18/L
köszi kedves vagy :)
úgy érzem az újságírás az ami nekem való :)
szeptembertől belehúzok és sikerülni fog az érettségi legalábbis. bár a nyelvitől félek mert ahhoz hülye vagyok :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!