Sajnos 18 évesen rossz pályát választottam, több mindent kipróbáltam már,és az orvostudomány felé húz a szívem. Nem a külföldi pénz motivál, és nem is feltétlenük a határtalan emberszeretet, egyszerűen csak nagyon érdekel az emberi test, és a működése, mi több tetszik. A gond a korommal van, és hogy ha el is tudnám kezdeni, akkor képes volnék megcsinálni a képzést, bírnám-e a terhelést szellemileg... Függetlenül mindentől bele fogok vágni, és majd meglátjuk, a környezetem természetesen hülyének néz hogy váltani akarok, ennyi idősen ráadásul....ti mit gondoltok erről?
Ne viccelj már, 29 évesen még nem vagy Matuzsálem, ilyenkor még maximumon fog az ember agya, pláne ha napi szinte használja. Ahogy manapság a nyugdíjkorhatárt emelgetik, minimum 30 éved lesz még dolgozni az egyetem elvégzése után. Az meg nagyon hosszú idő, miért ne tölthetnéd olyan munkával, amit örömmel végzel?
2014. márc. 17. 00:43
2/13 anonim válasza:
Problémát egyetlen dolog jelenthet, ha korábban már jártál egyetemre, esetleg el is végeztél egyet államilag támogatva, akkor fizetned kell.
2014. márc. 17. 00:45
3/13 anonim válasza:
Kíváncsi vagyok, hogy amikor majd 37 évesen zsömlén és párizsin élve, 6 milliós tandíjhitellel, egész éjszakákat tanulsz át, akkor is ennyire "érdekel"-e majd az emberi test működése. Mert tudod, engem is sok minden érdekel, mégsem megyek el belőle 10 évig tanulni, hanem megnézem egy online kurzuson vagy elolvasok egy könyvet.
2014. márc. 17. 01:01
4/13 anonim válasza:
Apám egyik legjobb barátja 35 évesen vágott neki a jogászképzésnek. 5 év egyetem után két évet gyakornokoskodott egy ismerősénél, és 45 éves korára szuper praxisa van. Tehát: Hajrá! :)
Függ attól, hogy mennyi támogatott féléved maradt.
Ha egy sem, akkor 12 millió. Ha csak mondjuk 2 félévet jártál felsőoktatásba. Akkor 2 millió.. És így tovább..:s
2014. márc. 17. 03:17
6/13 anonim válasza:
Ha csak két félévet járt, akkor még ingyenes, ha egyetemen nem csúszik, mert az állam orvosin nem 12 hanem 14 szemesztert áll.
A hármas válaszolónak pedig üzenem, hogy az online kurzusával ki is törölheti nagyjából a fenekét, mert annyit is érnek.
Egyébként nem tudom, néha amikor erről a szakmáról van szó szinte süt pár válaszból a rosszindulat és az irigység.
2014. márc. 17. 10:18
7/13 anonim válasza:
Itt mindenki a pénzzel van elfoglalva, és sugallja hogy ez nem fog menni mert drága. Kissé sem vagytok inspiráló, pozitív, jóindulatú emberek. Tipikus magyar mentalitás, lehúzzuk a másikat, ha nekem nincs vagy nem sikerült akkor neki sem lehet és neki sem sikerülhet.
Válaszadók nektek ettől jobb?
Eleve tényleg nem írta a kérdező hogy járt-e már felsőoktatásba bármennyit is vagy mást csinált érettségi óta...Ha járt akkor mennyit járt...ennyit a támogatásról...
Vagy van aki ki tud fizetni ennyi tandíjat és nem gond neki...mintha ilyen nem is létezhetne...lehet hogy sikeres vállalkozása van és megteheti vagy örökölt és rendelkezésre áll a pénz..vagy van valamennyi támogatható féléve...időközben meg majd szerződést köt valamelyik külföldi kórházzal és majd finanszírozza neki a tanulmányokat...ezer variáció létezhet!
Kedves kérdező 29 évesen még nem késő..sőt sosem késő belevágni a tanulásba..még 55 évesen sem késő...ha valaki erre vágyik hagy csinálja ne beszéljük le róla...
2014. márc. 17. 10:31
8/13 anonim válasza:
Azt, hogy szellemileg mire vagy képes, azt csak te tudhatod magadról. Én nem tudom, hogy korábban mit tanultál, de már a felvételin sem lesz könnyű átverekedned magad, plusz nyelvvizsga se ártana. Ember szeretet és empátia nélkül pedig ne legyél orvos. Az nem elég, hogy érdekel az emberi test. Az én lányom orvos, úgyhogy tisztában vagyok azzal, hogy mennyit kell tanulni és milyen emberi kvalitások kellenek a hivatáshoz.
2014. márc. 17. 20:25
9/13 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen próbáld meg.Ha ez az,amit igazán szeretnél csinálni,akkor csináld.Vágj bele!
2014. márc. 18. 19:40
10/13 anonim válasza:
Szerintem ha tényleg érdekel és van rá anyagi fedezeted próbáld meg. Én 28 vagyok de szívesen tanulnék mást, mert nem tetszik amit csinálok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!