Külföldön orvosnak tanulni, miután itthon elvégezték az alapképzést?
Figyelt kérdés
Rengetek orvostan hallgatótól hallottam, hogy itt akarják elvégezni az alapképzést, és utána kimennek külföldre szakosodni.Ez mit jelent? Elvégzik a 6 éves ÁOK-t itthon, és utána mennek el? De az utolsó 2 év már nem rezidensképzés? Egyáltalán, hogy lehet kimenni külföldre szakosodni és hogy működik nálunk az orvosképzés?2013. okt. 5. 17:21
1/4 anonim válasza:
Én nem járok orvosira, tehát nem tudok részletesen válaszolni, viszont fogalmi pontatlanságaid vannak, az orvosi osztatlan képzés, nincsen külön alapképzés... Szóval az a hat év, amiről te beszélsz az az "alap+mester" egyben.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ezt tisztáztad, most jöttem haza külföldről és ott mindenhol az 'under grad' 'post grad' ment, és nem nagyon tudom összeegyeztetni / összehasonlítani a két rendszert.
2013. okt. 5. 17:28
3/4 anonim válasza:
Tudtommal a rezidensképzés itt a hat éves képzés
után van.- Pontosan amiatt, hogy "osztatlan" az orvosi képzés.
4/4 anonim válasza:
Külföldön is úgy lehetsz rezidens, ha valamelyik
kórházban vagy klinikában konkrét "fogadási készség" van.
Néha az ilyen helyek meg vannak hirdetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!