Na akkor most világosítsatok fel! Ha ingyen tanulok egyetemen, akkor itthon kell dolgoznom annyi évet amennyit egyetemen tanulok? Ez most egy törvény? Vagy mi?
Így van.
De ha csak 1 szemesztert jársz és otthagyod az egyetemet, akkor nem kell semmit fizetni.
De ez benne van a hallgatói szerződésben is.
Nem duplát, mert ahogy tudom idén változtattak a szerződésen (és csak az "egyszeresét" kell ledolgozni) és ez a változtatás visszamenőleg is érvényes (vagyis akik még 1 éve írták alá a szerződést azokra is).
Szóval nyugodtan a képzés után kimehetsz külföldre is, megszakítások is lehetnek abba az X év itthoni munkában.
Előző: Nem értem, hogy a kérdésed mire vonatkozik.
Ahogy tudom a hallgatói szerződés így áll (a tavalyiakra és az ideiekre egyaránt):
20 éven belül le kell dolgozni a képzési időt, de a képzés első félévében még megszüntetheted a jogviszonyodat bármi következmény nélkül, ha később teszed meg (vagy a képzés idő másfélszeresén belül nem szerzel diplomát - passzív félév nem számít), akkor ki kell fizetni a képzési költséget kamattal (illetve ha 20 éven belül nem teljesíted az X év munkát akkor is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!