Ti mit gondoltok erről? Vagy, veletek volt ilyesmi?
Középiskolás vagyok,és arra az elhatározásra jutottam,hogy nem az emeltes tantárgyaimból emeltezek.Én humán tárgyakat tanulok emelten,de nyelvekből szeretnék.
Csak a suli miatt nincs mindig annyi időm a nyelvekre,amennyi kéne.
Ti mit tennétek:
1.-főleg a nyelvekkel foglalkoznátok,mert abból akartok emeltet
-tehát lazábban vennétek,ha más tantárgyból becsúszik egy rosszabb jegy
vagy:
2.-márcsak azért is tanulnátok mindent úgy,mint eddig(tehát rendes emeltes szinten,szigorúan),mert a töri,magyar,matek kötelező érettségi tárgyak
-egyébként elég erős osztályod lenne,ahol azért nézik a jegyeket
Vagy,megpróbálnád a kettőt valahogy összehozni,a nyelvek javára?Nem hanyagolnád el annyira a többi tárgyat se,de azért nem is vennéd olyan nagyon komolyan?
Gondolom az emberek többsége az első variációt mondaná.
Érdekelnének erről a vélemények,hogy ki hogy oldaná meg a dolgot.
Én a nyelveket szeretem legjobban,azok tudnak nekem legjobban önbizalmat is adni,meg minden.
És,titeket az mennyire zavarna,ha arra lenne kevesebb időtök,amit legjobban szerettek?Volt már valaki ilyen helyzetben?
Bocsi a sok szövegért,de nagyon érdekelne,hogy ki hogy oldaná meg.Köszi.
KOnkrétan 10-es vagyok.
Sokan mondták már,hogy foglalkozzak a nyelvekkel,meg ha 5 vagyok belőlük,akkor úgyse lesz probléma.
Ugyanakkor,a többi tantárgyból se árt jó érettségit írni.
Nem tudom.
Az egész attól függ, hogy hol szeretnél továbbtanulni. Ha olyan helyen, ahol nem felvételi tárgy a nyelv, ott hiába is próbálkoznál jó nyelvérettségivel(pluszpontot sem kapsz érte, "csak" nyelvvizsgát egy bizonyos eredmény felett). Ez esetben számítana a többi érettségi eredményed is, és ha azokra nem koncentrálsz, akkor pórul járhatsz.
Ezért tehát azt döntsd el legelőször, hogy milyen irány érdekel, milyen területed dolgoznál szívesen.
Köszönöm a válaszod :) Ment a zöld.
Igazából,kifejezetten ilyen irányba szeretnék menni.Nyelszakok,tolmács,ilyesmik.
Ezért tudom,hogy nyelvből kellene érettségiznem.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! :)
Majd akkor utánanézek a további felvételi tantárgyaknak.Nem vagyok ugyan benne biztos,de amúgy én a nyelv mellett magyarra meg törire emlékszek,de megnézem a biztonság kedvéért.
A második válaszoló is amit írt,hogy valakinek könnyebb egy jó érettségit megírni,hát lehet van benne valami.Igaz,hogy az 4 év anyaga,de ha úgy vesszük,1 "dolgozat",és nem kell hétről hétre hajtani,hanem van rá elég idő.
Amúgy én úgy érzem,hogy személy szerint nekem a nyelv érettségi könnyebb,mint egy másik.Mert valahogy úgy érzem,hogy az megy a suliba is mindig,meg a nyelveket valahogy nem felejtem el.Se a nyelvtant,se a szavakat.Az angolt is már elsős koromtól tanulom,és elég gyakran használom,tehát nem igazán felejtem el.(tanulok még másik nyelvet is,de ezt hoztam példának)De pl. a magyar,töri,matek,az már inkább témafüggő,hogy mit mennyire jegyzek meg belőlük.Persze,ha azokat is átnézem majd érettségi előtt,megtanulom,meg ilyesmik,akkor fogok emlékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!