Mit gondoltok ha vki média irányába szeretne továbbtanulni. Pl riportrenk vagy ilyesmi. Miből érettségizzen emeltszinten? Ezek az egyetemek/fősulik milyen tantárgyakra mennek rá? :D:D
Őszintén szólva tök mindegy miből érettségizel. Nem tudsz és nem is kell előre készülni a fősulira, majd ott megmondják, hogy mit kell megtanulni.
Viszont óva intenélek ettől a pályától. Kicsit járj utána, hogy évente hány ember végez ilyen szakon és abból mennyi talál állást. Kb. 20.000 -> 300. Szóval ha tényleg ez a szived vágya, csináld, de tudd, hogy jó pár évig nem fogsz tudni elhelyezkedni, és ha végre sikerül is, akkor kereshetsz havi 80.000-et. Persze kivéve ha vannak kapcsolataid, de akkor meg menj tőzsdézni. Keress bármi mást.
Üdv,
Egy médiatudományt végzett 24F
Szia.
Én most hagytam félbe a komm-médiatudományt, 4 félévet voltam Corvinuson. Nekem nem jött be, meg igazából nem is ezt szerettem volna... szinte a csoprtom 3/4-e le se tojta a szakot, csak azért járt be, hogy diplomája meglegyen. Eleinte, az első 3 félévben mindenféle alapozó tantárgy lesz, mindenből egy pici, (politika, szociológia, statisztika, társadalomtöri....stb) úgyhogy sztem nem kell rá készülni.Csak akkor és csakis akkor menj erre a szakra, ha tényleg érdekel és ezt szeretnéd csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!