Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Informatika egyetemet szerinte...

Informatika egyetemet szerintetek magyarul vagy angolul végezzek?

Figyelt kérdés
Szerintem ezen a területen elöbb utobb meg kell tanuljak angolul jobban. 1 év alatt szerintetek meg lehet tanulni angolul erös alapszintröl h elvégezzek egy középfoku nyelvvizsgát? Mert ezt kérik, ha angolul akarom végezni az egyetemet.
2014. febr. 4. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól érzed: informatikus angol nyelvtudás nélkül nem létezhet.

Az, hogy 1 év elég-e, több dologtól is függ: egyrészt attól, hogy mit jelent a gyakorlatban az "erős alapszint", másrészt hogy milyen erőfeszítéseket teszel az ügy érdekében, és főleg attól, milyen középfokúról van szó... Egy dolgot még fontosnak tartok megjegyezni: középfokú nyelvvizsga megléte még nem jelenti azt, hogy gyakorlatban is használható nyelvtudással rendelkezel. Egyetemen vettem fel angol kommunikációs kurzust, én voltam az egyedüli középfokú nyelvvizsga nélkül. Félelmetes, hány embernek jelentett problémát egy-egy egyszerűbb mondat kitalálása is...

2014. febr. 4. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Személyes véleményem, de szerintem nem éri meg angolul végezni. Az egyetem alatt bőven lesz időd az angolodat fejleszteni és a források miatt így is bőven ki leszel téve a szaknyelvnek.

Hiába van angol képzés, azért szerintem a legtöbb egyetem inkább magyar tanításra van berendezkedve, és ez szerintem meglátszódhat sok mindenben (a prof se beszéli jól az angol nyelvet, kevesebb lehetőség időpontokra, ha nem fejlődsz elég magas szintre elég gyorsan nem érted az órát, stb)

Szerintem ráérsz az angolhoz hozzászokni egyetem végére is, de ez csak az én véleményem.

Egy év alatt meg NAAAGYON sok mindent el lehet érni. Remélem érzed, hogy "egy év" nem túl pontos időmérték. Ha valaki tényleg minden percét erre szánja, akkor lényegében nulláról anyanyelvi szintig eljutni sem álom, de az átlag ember nyilván nem tud ennyit rááldozni. Tehát inkább az a fontos, hogy heti mennyi időt tudsz belefektetni.

Szerintem, persze ez személytől és a jelenlegi szintedtől is nagyban függ, egy erős középfok könnyen elérhető, egy kicsit erőltetebb tempóban. Mondjuk olyan napi 1-2 óra szerintem már elég lesz. Emellett még ajánlom, hogy olvasgassad stackoverflow-t. Érdekes lehet számodra, mint programozó és angol gyakorlásnak is jó. (Még ha előszőr nehezen érthető lesz)

Remélem a "szerintem"-k nagy száma nem kerülte el a figyelmedet!

2014. febr. 4. 23:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha teheted végezd el angolul.

Egyrészt nem baj az, ha rákényszerülsz a nyelvre. Másrészt az informatika talán az egyetlen olyan nyelv, amit bárhol tanítanak, akkor is kb a 50% angol. Nyilván lehet magyarul magyarázni, de a könyvek, referenciák, doksik minden angol. A szakkifejezések is mind angolul vannak. Persze van pár magyarítás, de vizsgán csak viccből sem szabad őket ellőni. Egyszőval, bárhol is végzed el a fele tananyag mindenképpen angol lesz.

Sosem felejtem el, első évesként a legelső órán megkérdezte a prof, hogy ki az aki nem tud angolul (hozzátette, hogy nem nyelvvizsgára gondol), volt vagy 15 ember aki jelentkezett. A prof erre csak ennyit mondott: "Jövőhétre pótolják." Persze erre nevettek, de 14 nem érte meg a második félévet. Az az egy pedig rá egy évre le is nyelvvizsgázott angolból.

Persze ez már régen volt.

Én még annyit javasolnék neked, és ezt úgy mondom, hogy megjártam a magyar felsőoktatást mint két oldalát: Menj külföldre. De tényleg, ha szinvonalas, minőségi oktatást akarsz, menj külfölre tanulni. Az informatika amúgy is alulreprezentált szak az egyetemeken (leszámítva pár nagy koponyát) és kifejezetten elavult sok téren. Úgy is félig angolul fogod tanulni, akkor miért ne tanulnád külföldön angolul.

Remélem tudtam segíteni.

2014. febr. 5. 10:38
 4/8 A kérdező kommentje:
én a Básbes Bolyai tudományegyetemre gondoltam Erdélyben mert viszonylag közel van, hozzám és állitolag nagyon szinvonalas az angol képzés külföldi tanárokal, csak nem tudok románul semmit de szerencsére van ott ismerősöm Kolozsváron ahol lakhatok és szerintem annyira nehéz nem lehet.
2014. febr. 5. 11:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha van lehetőséged 1 év alatt minél több időt külföldön tölteni (ahol angolul beszélnek persze), akkor igen. Különben szerintem ne. Fent már leírták az indokokat.

Másrészről: #3 10 évig németül tanultam, egy szót nem tudtam angolul (kivéve ami rám ragadt a pascalból, meg úgy innen-onnan), és most proginfón a 3. félévet végeztem. Kell az angol az informatikába, de te erősen túloztál. Az a 14 ember nem az angol miatt bukott meg.

2014. febr. 5. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Valóban nem amiatt, főleg a matek miatt, amúgy is buktak elegen.

Valóban igazad van. Egyetemen bőven lehet angol nélkül is érvényesülni, aki eléggé pedálozik minden tárgyat meg tud csinálni.

Egyetem után már más a helyzet, főleg ha nem csak egy UML->kód konverter állásba kerülsz, hanem magadtól kell problémákat megoldanod. Ott nincs más csak az angol szakirodalom és angol techfórumok ami hasznodra lehet.

Minél többet foglalkozol az angollal, annál jobb munkahelyet tudsz szerezni magadnak. Sok sikert a tanulmányaidhoz.

2014. febr. 5. 21:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még annyit h ugyhalottam németel még jobb állást tudok találni majd azt is elkezdem a suliba most is tanulok németet 5ös vagyok belőle de egy normális mondatot nem tudok megfogalmazni de az angolal jobban állok.
2014. febr. 6. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Elég sok álláshirdetésbe látni, hogy előnyt jelent a német nyelvtudás. De az angol legyen meg, ha tudsz valamennyire németül is az már plusz.
2014. febr. 6. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!