Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági informatika VS...

Gazdasági informatika VS programtervező informatikus?

Figyelt kérdés
Melyiknek miből áll a munkaköre, melyikkel lehet vezetői pozíciót betölteni, melyikkel lehet jobban elhelyezkedni külföldön és belföldön valamint mennyi a fizetés itthon és kint?

2014. jan. 23. 23:04
 1/7 A kérdező kommentje:
még annyit, hogy gazdinfóra a corvinuson gondolkodtam, proginfóra meg az eltére mennék... vélemény?
2014. jan. 23. 23:07
 2/7 anonim válasza:
25%
A programozó szakon nagyon erős a matek, hiszen arra épül az egész tudomány. A gazdasági infó meg inkább a gazdasági képzést nyomja, ott az informatika nem annyira hangsúlyos, legalábbis a programozás része semmiképp. Kérdés, téged mi érdekel jobban, a két szaknak nincs sok köze egymáshoz. A gazd infót sokszor lányok válasszák inkább, a programozóit meg fiúk, akik jó matekosak. Vezetői pozíciót szerintem bármelyikkel el tudsz érni, ha tehetséges vagy az adott területen, és megvannak az egyéb szociális, vezetői képességeid is, ez összetett dolog. Külföldön a programozóiban biztos van lehetőség, szintén akkor, ha tehetséges vagy. A fizetés a programozóin egyértelműen jobb, mint a gazdaságin.
2014. jan. 24. 17:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. jan. 25. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gazdasági informatika neve megtévesztő, mert nem gazdasági hanem inkább informatikai szak, tanulnak programozást, c-t, javát stb. tehát az első nem jól írja, hogy nem hangsúlyos, kb. 50% infó és 25-25% matek és közgáz.
2014. jan. 28. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez attól függ, hogy hol. Corvinuson pl. sokkal hangsúlyosabb a gazdasági ismeretek. BME-n pedig sokkal hangsúlyosabb az informatika, programozás. Máshol meg megint más az arány.

Tanulság: ne a szaknevét nézzétek, hanem egy konkrét mintatantervet.

2014. jan. 28. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem tudok róla, hogy a bme indítana gazdinfó alapképzést.. csak mesterről hallottam
2014. jan. 28. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:

info BSC + gazdinfo MSC, ez a BME gazdinfoja (nyilván BME elsősorban így gondolta, persze ez kicsit sarkított)

Ezért is mondom, hogy itt sokkal nagyobb teret nyer a programozás, informatika.

2014. jan. 28. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!