Orvos+gyógyszerész. Lehetséges?
Érdekel a biológia és a kémia, mindkettővel szeretnék komolyabban is foglalkozni. Orvosnak készülök, de az egyes gyógyszerek hatásaival is szeretnék alaposabban megismerkedni, érdekelnek a régi és a modern gyógymódok szintén. Szíven foglalkoznék gyógyhatású növényekkel, alternatív gyógymódokkal, hogy a lehető leghatékonyabban és személyre szabottabban tudjam kezelni a beteg embereket. Nem szeretnék egész nap egy laborban kémcsöveket nézegetni, ahogy egy rendelőben recepteket firkálni sem, mert én gyógyítani akarok. Szeretném folyamatosan fejleszteni a tudásomat ebben a témakörben, és szeretném ha ezt a tudást a gyakorlatban is alkalmazni tudnám azzal, hogy segítek a betegeknek meggyógyulni.
Továbbtanulás előtt állok. Ötlet?
De egy orvosnak miért kellene tudni felrajzolni egy-egy hatóanyag képletét?
Mire menne vele?
Ami kell, azt megtanulni. Hatásmechanizmus, indikáció, kontraindikáció, mellékhatások, farmakokinetika....
A többinek egy orvos számára nincsen értelme. Ha lenne, akkor tanítanák, hidd el.
Jó, értem de azért nyilván nem véletlenül van külön gyógyszerész szak sem.
Tök jó ezen így gondolkodni így egy hónappal a jelentkezés előtt. Eddig elvoltam azzal, hogy orvosira megyek aztán kész, de ugye meg lehet jelölni még két másik szakot is a lapon. És akkor így jönnek szép sorban az ötletek és az egyik ezért tetszik, a másik azért, de az egyik drága, a másikon magasak a ponthatárok, a harmadik messze van, a negyedik meg jó lenne, csak éppen a kutyának nincs szüksége rá és lehetetlen vele bárhol is elhelyezkedni.. na szép. Te amúgy egyetemista vagy, és ha igen hova jársz?
Kedves kérdező én csak annyit fűznék a mondanivalódhoz amiket közben írtál, hogy a 2pharmakológia orvosin lighotos", hogy megnéznélek egy pharmakológia szigorlat előtt a folyosón, hogy mennyire érzed azt light tárgynak.
El vagy tévedve nagyon az egyetemekkel kapcsolatban, hidd el hogy egy orvosi képzésben semelyik tárgyból pláne nem szigorlati tárgyból annyi az anyag hogy egy félében néhányszor bejön valaki és mond ezt azt. Az a bejön és valaki mond ezt azt több ezer oldal tananyag, amit be kell vágnod.
Azzal kapcsolatban sem vagy akkor tisztában hogy a gyógyszerész képzésben is vannak orvosi tárgyak az se tiszta kémia.
Nem, őszintén szólva tényleg fogalmam sincs az egyetemi létről, de most még nem is izgat különösebben. Nem ez az elsődleges probléma. Az hogy mit mikor, mennyire komolyan tanítanak csak azért érdekel, hogy el tudjam dönteni, én mit akarok tanulni és azt hol tanítják a leghatékonyabban. Nem, a farmakológia szigorlat nyilván nem lightos és nem is akarom, hogy az legyen, sőt éppen ez a lényege a dolognak. Több ezer oldal? Ha szükséges, ám legyen! De akkor azt használni is tudjam valamire. Tudatosan akarok szakot választani úgy, hogy az megfeleljen a saját és mások igényeinek is. Az egészségügyi pálya adott, ezen belül gondolkodom hogy hol lehet megszerezni a legsokoldalúbb és leginkább hasznosítható tudást. A biológiát és a kémiát választottam, nem a matekot, magyart vagy a történelmet. Ezzel akarok kezdeni valamit, úgyhogy most van itt az ideje, hogy eldöntsem hol érdemes tovább bővítenem az eddigi ismereteimet. Szeretek tanulni, de fölöslegesen nekem sem éri meg.
Igen a gyógyszerészetin is van biológia, de az mégsem annyira bőséges mint amit az orvosin tanítanak. Egyszerűen azért mert ez másik szak, és nem ugyanarra van szüksége egy kardiológusnak, mint egy laboratóriumi gyógyszerellenőrnek. Nem akarok senkit megbántani, csak összehasonlítom a lehetőségeket, aztán majd eldöntöm, hogy nekem mi éri meg legjobban.
Most miért? Ez szerintem tök izgalmas. :)
Jó, élesben nyilván más lesz, de engem érdekelnek az ilyenek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!