Érdekel a biológia és a kémia, mindkettővel szeretnék komolyabban is foglalkozni. Orvosnak készülök, de az egyes gyógyszerek hatásaival is szeretnék alaposabban megismerkedni, érdekelnek a régi és a modern gyógymódok szintén. Szíven foglalkoznék gyógyhatású növényekkel, alternatív gyógymódokkal, hogy a lehető leghatékonyabban és személyre szabottabban tudjam kezelni a beteg embereket. Nem szeretnék egész nap egy laborban kémcsöveket nézegetni, ahogy egy rendelőben recepteket firkálni sem, mert én gyógyítani akarok. Szeretném folyamatosan fejleszteni a tudásomat ebben a témakörben, és szeretném ha ezt a tudást a gyakorlatban is alkalmazni tudnám azzal, hogy segítek a betegeknek meggyógyulni.
Nagyon fiatal vagy és ezért roppant naiv is egyben.
A kérdésedre: lehetséges, csak felesleges. Vagy egyik diplomát használod vagy a másikat...
2014. jan. 19. 19:21
2/19 A kérdező kommentje:
Úgy értem van-e olyan képzés, amiben mindkettőből van egy kicsi? Orvosin tanítanak valahol bővebben a gyógyszerek összetételéről, hatásairól, gyógynövényekről, alternatív terápiákról?
2014. jan. 19. 19:24
3/19 anonim válasza:
Orvosin konkrétan van farmakológia, ahol csak gyógyszertant tanulnak!
2014. jan. 19. 19:29
4/19 A kérdező kommentje:
Az nem gyógyszerészin van?
2014. jan. 19. 19:44
5/19 anonim válasza:
Nem, orvosin is van, hiszen különben honnan tudnák, hogy éppen milyen hatóanyagú gyógyszert kell adni? ;) Csak gyógyszerészetin nyilván sokkal részletesebben tanulják a gyógyszertant, de attól még az orvosin is van!
2014. jan. 19. 19:46
6/19 A kérdező kommentje:
Vííí.. Köszönöm, köszönöm! Ezer hála örökre! Utánanézek!
2014. jan. 19. 20:09
7/19 anonim válasza:
Miért, egyébként őszintén, mit gondoltál?
Ha egy orvos azt sem tudja, hogy hat egy-egy gyógyszer, mégis hogy "firkálhatna" recepteket?
Sőt, nálunk még olyan kurzus is volt, ami gyógynövényekkel foglalkozott, és a GYTK-n tanító tanárok tartották.
2014. jan. 20. 14:41
8/19 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy nem csak úgy hasraütésszerűen írnak fel valamit, de azért mégiscsak más az, ha van erre egy külön szak, mintha néha bejön valaki, aztán tart erről pár órát az összes többi mellett. Mert pl. a gyógyszerészi képzés szinte csak erről szól, míg az orvosi inkább a diagnosztikára megy rá, inkább a biológiai, mint a kémiai folyamatokra. Én szeretnék tisztában lenni azokkal is, mert szerintem így gyógyíthat valaki a leghatékonyabban. Mindkét egyetemet elvégezni nyilván hosszú lenne, és szerintem felesleges is, de az nem árt, ha az ember tud róla, hogy nem csak az Aspirin és a Saridon létezik, hanem mondjuk ott van a kamillatea is, ami nyilván egyszerűbb és biztonságosabb megoldás fejfájásra.
2014. jan. 20. 15:10
9/19 anonim válasza:
"mintha néha bejön valaki, aztán tart erről pár órát az összes többi mellett"
Néha bejön vki?
A farmakológia egy éves tárgy. Egy teljes éven keresztül minden egyes héten heti 3 óra előadás és 2 óra gyakorlat.
A végén szigorlattal.
2014. jan. 20. 16:38
10/19 A kérdező kommentje:
De a gyógyszerészetihez képest még ez is lightos, nem? Az öt év full képletek és kémiai reakciók. Az orvosin legalább van anatómia, embertan, latin, külön a betegségek kialakulása és kezelése. Már ahogy én tudom, de cáfolj meg ha tévedek. Jó, engem igazából mindkettő érdekel, ezért is jó hogy orvosin is van lehetőség megismerkedni ezekkel bővebben is. Az öt év tömény gyógyszertan viszont már sok lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!