Gyógyszerész szeretnék lenni. Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?
Szüleim szerint az általános orvosi végzettséggel több lehetőség jár, nagyobb a fizetésük, és önállóbbak, mint egy gyógyszerész. Azt is mondták, hogy hiába akarnám én kifejleszteni a "csodagyógyszert", valószínűleg nem jönne össze, mivel a gyógyszeriparnak nem érdeke, hogy az emberek meggyógyuljanak.. Az a baj ezzel, hogy van benne igazság.
SOS:
Meg akarom GYÓGYÍTANI az embereket, és emiatt érdekelne a gyógyszerész szak, mert pont hogy én nem akarok újabb mérgeket keverni! Emellett persze az is kellene, hogy valahol el tudjak helyezkedni, és viszonylag jó fizetésem legyen. PLEASE HELP ME
ott vannak a gyógynövények is, arra is lehet szakosodni
egy gyógyszerészhallgató
Ok, de nem ez volt az alapkérdés. Van-e egyáltalán munkalehetőség? Mennyi a fizetés és milyenek a körülmények?
Tudom, rettenetesen felszínes kérdések, de sajnos ez van, és egy minimális életszínvonal azért nem ártana amellett sem, hogy azzal foglalkozhatok ami tényleg érdekel.
Pont, hogy inkább a gyógyszerésznek több a fizetése (átlagosan), és 'önállóbb'. Álláslehetőség bőven van, és nagyon jól megfizetik a szakmát.
Elég érdekes felfogásod van. 'Nem akarok újabb mérgeket keverni!' ?????!!!!!!
Az, hogy 1 anyag gyógyhatású, vagy méreg, azt a dózisa dönti el, ne feledd! ;)
1 másik gyógyszerészhallgató.
Méreg alatt azt érteném, hogy nem akarok olyan anyagot létrehozni, ami az emberi szervezetre káros lehet. Alapjában véve annak a híve vagyok, hogy a természet -és vele együtt az emberi test- nem hülye. Megvannak azok a természetes szerek, amikkel a betegségeket gyógyítani lehet, anélkül hogy újabb mellékhatások lépnének fel. És engem igazából ezeknek a kutatása, az így előállított valódi GYÓGYszer érdekel.
Ilyen területre is keresnek embert?!
Mert az Ok, hogy az ilyen "orvoslátogatók" nagyon jól keresnek, de én nem az akarok lenni, aki erőszakkal rátukmálja a betegre a saját piruláit, miközben maga is tudja, hogy milyen kellemetlen hatásai lesznek.
Tudom,hogy nem adtam pontos választ a kérdésedre,de volt más dolgom is, speciel nekem épp vizsgaidőszak van ;)
Mindenesetre a válaszomból ki lehetett következtetni,hogy ne ítéld el a gyógyszerészetet,mert vannak szebb oldalai.
Szerintem sem érdeke,mégis hogy lenne?-.-
(habár legalább,ha Te tudni fogod,hogy mi hogy működik és milyen hatással van,azokon akin akarsz és tudsz,fogsz majd segíteni!)
amit írtál én is egyet értek,de kis részben gondolj arra is,hogy egy baleset esetén milyen is jó valami mesterséges anyag,ami megszünteti a fájdalmat vagy ha valaki a rák ellen harcol és már a természetes út nem segít,akkor sajnos a gyógyszeres kezeléssel kell megpróbálkozni
én is gondolkoztam az orvosin,de végül ide kerültem,amit nagyon nem bánok,logikus,érdekes és kell is tanulni:)
A fizetésről sok mindent nem tudok mondani,de 200 E körül kézhez kap.....:)
Köszönöm szépen :)
Én is valami ilyesmit szeretnék csinálni.
Csak egy baj van: élni is szeretnék mellette. És ezt nem bántásból írom, de nem tudom milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, milyen a fizetés, mennyire van mód az érvényesülésre.. Szívem szerint tényleg ezzel foglalkoznék, de az meg, hogy utána ne tudjak rendes munkát szerezni és egy legyek a sok sarlatánnak kikiáltott gyógynövényárusból -szerintem nem ér meg öt évnyi kemény tanulást, nem kevés befektetett időt, energiát és pénzt. Az agyam megvan hozzá, ahogy az akaratom is. Az viszont, hogy hol tudnám leginkább érvényesíteni is a tudásomat nagyon nagy kérdés számomra.
Amíg az egyetem elvégzed,azért kevesebb időd van a dolgokra,szinte mindegy hova mész továbbtanulni.
Manapság az orvosokat sem becsülik meg annyira,mint régebben.Sőt van is benne igazság,mert bőven vannak olyanok,akik " tucat"ként kezelik az embert.
A gyógyszerészetnek személy szerint jelenleg két szép oldalát látom: a gyógynövényeket,illetve a kutatást,és esetleg még talán a klinikai gyógyszerészetet,de ott is csak olyan eseteknél,ahol tényleg szükség van rá,ahogyan fentebb is írtam.
Ezt majd neked kell eldöntened.
Egy példát még hozzátennék az írásomhoz.
Ha lány vagy ismered a papaverinum tablettát,amit pl. menstruációs fájdalmakra is lehet szedni(mert simaizom görcsoldó hatású)
nos a mákban is benne van a papaveris,ami ennek a gyógyszernek az alapját adja :D
*Aki ilyen életet él,az szomorú,de sajnos sok ember van úgy vele,hogy bevessz egy aspirint...
pl. ahelyett,hogy ha tegnap nemcsak 4-5 órát aludt volna vagy inkább 1-2 órára lepihenne,akkor máris jobban lenne esetleg...
Az emberek vagy tudatlanok,vagy nem érdeklik,hogy pontosan mit tesznek.Továbbá nem minden átlagos ember van tisztában,az gyógyszerek hatásairól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!