Turizmus-vendéglátás alapképzésen mennyire "erős" a matematika?
Hát nem annyira mint egy gépészmérnöki szakon az biztos.
De egy pénzügy-számvitel szakon is erősebb a matek. Viszont azért turizmuson is van bőven..
hát a gazdasági matematika I-III. nálunk (turizmus-vendéglátáson) ugyanaz volt, mint a mérnökinformatikusoknak, villamosmérnököknek (egy másik egyetemen), hiszen ez közgáz szak
nem biztos, h máshol is ilyen komolyan veszik ezt a részét, de nálunk nem volt könnyebb semmivel sem
mármint kifejezetten a matek, nyilván nekik vannak más számolós tárgyaik is
turizmus-vendéglátáson a számolós tárgyak a következők: matek (3 félév), pénzügy (2 félév), számvitel (2 félév), mikroökonómia (1 félév), makroökonómia (1 félév), statisztika (2 félév), számítástechnika, alkalmazott számítástechnika stb (3 félév)
az utóbbit leszámítva ezek a tárgyak felezgetik a szakot
jelenleg másodéves vagyok, 120-an indultunk és most 78-an vagyunk (rengeteg csúszóssal)
ennek ellenére, ha komolyan veszed, akkor teljesíthető a szak (én sem csúsztam eddig még semmiből sem), pedig 3as matekérettségivel jöttem ide
ha van még kérdésed szívesen válaszolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!