Szerintem semmiképp sem! Én is 3-as voltam gimiben matekból, érettségi szintén 3. Most kezdtem szeptemberben turizmus szakon, hááát... külön tanárhoz is járok, baromi sokat szenvedek vele és kb. tuti hogy megbukok. Nekem nagyon nehéz.
2012. nov. 18. 20:26
2/11 anonim válasza:
Én 2-4-es voltam (4-es utoljára 9-ben), az érettségim 1 ponttal lett kettes. Turizmuson vagyok, eddig egy matek ZH-m volt, 40-ből 35 pontos lett. Járok matektanárhoz, egy héten egyszer, ennél többször felesleges lenne. A vizsga biztos húzósabb lesz, de oda meg inkább magolni kell. A ZH gyakorlatból áll, ez számomra nehezebb, mert érteni kell. Az elmélethez csak s*gg kell, le kell ülni és meg kell tanulni.
2012. nov. 18. 23:43
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi... Ez a bajom igazából, hogy eltérő válaszok vannak és nem tudom lenne értelme nekivágni a szaknak...
2012. nov. 19. 17:35
4/11 anonim válasza:
Ha kétségeid vannak, akkor felesleges, mert egész évben bebeszélnéd magadnak, hogy neked ez úgy se megy, te ezt nem tudod, te erre képtelen vagy, á hagyjuk az egészet a fenébe. Ha úgy állsz hozzá, hogy ha valaki akarja, akkor az meg is tudja csinálni, akkor talán még sikerülhet is. Én is tudtam, hogy mi vár rám, tudtam, hogy matektanárhoz kell majd járnom, és arra a tárgyra épül majd minden, amit legjobban utálok, mégis ide jöttem. Bár nekem nem volt fontos, hogy milyen szakon, csak hogy legyen egy diplomám.
2012. nov. 19. 18:17
5/11 anonim válasza:
Nem bántásként mondom, de az ilyen szakokon nem a legnehezebb részeit oktatják a mateknak. Átlagos tanulással és gyakorlással meg lehet csinálni a matekos tárgyakat.
Szerintem ha csak emiatt aggódsz, akkor nyugodtan belevághatsz, meg lehet csinálni.
2012. nov. 19. 20:55
6/11 Shah válasza:
Én turizmuson végeztem, mindig is 2es voltam matekból, érettségim is. Az első év a húzós, de ki lehet bírni. Vannak olyan tárgyak,amiket csak túl kell élni, és ahogy közeledik a fősuli vége, úgy lesznek jobb tárgyaid. Én azt mondom, a matek miatt ne aggódj! :-)
2012. nov. 21. 20:38
7/11 anonim válasza:
Bőven érdemes, attól mert középiskolában nem ment a matek, még nem jelenti azt, hogy fősulin sem menne. Én végig 2-es 3-as voltam középsuliban matekból. Amikor én gazdmatek 1-ből mentem vizsgázni akkor egyből meglett és volt aki úgy bukott a tárgyból, hogy emelt matekos volt és 5-ösre érettségizett. Szóval a matektól felesleges tartani.
2012. dec. 21. 23:24
8/11 anonim válasza:
Csak alátámasztani tudok sok előttem szólót. Gimiben az érettségim 40 ponttal éppen, hogy 2-es lett, most végzős turizmus-vendéglátás szakos vagyok, és az ÖSSZES matekos tárgyam a mikro-makrótól a statisztika 1-2-n át a gazdasági matek 1-2-3-ig 5-ös lett elsőre. Nem felvágni meg stréberkedni akarok, pusztán érzékeltetni, hogy egyrészt mennyire más a fősulis matek, másrészt nagyon de nagyon sokat számít, ki a tanárod. Nekem nehezítésként hozzájárult az is, hogy levelezőn tanulok, viszont baromi jók voltak az előadók, és a (tárgytól függően) 3 vagy 6 konzultációs alkalom alatt szájbarágósan adták elő az anyagot, kitérve minden egyes típusfeladatra, gyakori hibákra, megoldási módszerekre. Innentől kezdve pedig csak rajtad áll, hogy a kiadott példatár és szakirodalom mellett mennyi időd és energiád van felkészülni a vizsgára. Szóval ne aggódj, teljesen az alapoktól magyaráznak mindent!
2013. jan. 3. 16:33
9/11 anonim válasza:
Most vizsgáztam matekból. Ez is kettes lett, akárcsak az érettségim anno. Nekem ez bőven elég. Ez is úgy lett meg, hogy heti egyszer, vizsga és zh-k előtt heti 2-3-szor mentem matektanárhoz. Igaz baromi sokba került így nekem a kettes matek, de még mindig kevesebb, mint 200 ezer egy új tandíjra.
2013. jan. 3. 18:43
10/11 anonim válasza:
Én középsuluban gyenge 3-as voltam matekból, mert a tanárt sem szerettem, hülye is voltam hozzá és keveset is tanultam rá.
Az egyetemen sokat szenvedtem a turizmuson oktatott matekos tárgyakkal (gazdaságmatematika 1, 2. mikroökonómia, makriökonómia, statisztika alapjai, üzleti statisztika) de kitartással és akarattal minden matekos tárgyam sikerült. Ha én és rajtam kívül még sokan mások is megcsinálták gyenge matekos érzékkel az ilyen tárgyakat, akkor bárkinek sikerülhet, csak akarni kell! És le kell ülni, meg kell kell tanulni. Ha komoly céljaid vannak és tényleg erre a szakra szeretnél menni, akkor ne állítson meg a matek, ha úgy állsz hozzá, hogy azért is megfogod csinálni, akkor sikerülni fog. Sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!