Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi jelentkezésnél plusz...

Egyetemi jelentkezésnél plusz pont jár azért, ha orvosi papírom van róla, hogy Asperger-szindrómás vagyok?

Figyelt kérdés
Mielőtt valaki is leszólna, hogy ilyen miért akar továbbtanulni: semmi olyan bajom nincs, mint egy átlagos autistának. Csak túlságosan precíz és pontos vagyok mindenben, szeretek mindent katonás sorban látni, ami érdekel, azt hipergyorsan megtanulom, stb. Az egyetlen dolog, hogy nagyon könnyen ingerelhető vagyok.
2014. jan. 12. 05:22
 1/2 anonim válasza:
Igen jár érte. Mivel én is aspergeres vagyok én is kaptam érte 40 pontot. Amúgy fiú vagy vagy lány és milyen szakra szeretnél jelentkezni? Én lány vagyok és úton vagyok a diploma felé. Középfokú szóbelim van angolból, tudományos Diákköri konferencia versenyen különdíjas lettem, valamint évfolyamelső vagyok 4 egész feletti átlaggal. Sok sikert!
2014. jan. 12. 21:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Bocsánat, hogy ilyen sokára írok vissza. 19 éves lány vagyok, és a földrajz világa érdekel. Ötödikes korom óta rajongok mindenért, ami a földrajzzal kapcsolatos, de tényleg olyan szinten, hogy még álmomból felébresztve is fel tudom sorolni Kína mind a 23 tartományát a székhelyükkel együtt. A tanárom már panaszkodott is, hogy sokmindent ő tanul tőlem. Szóval ennyire érdekel, és minden vágyam, hogy felvegyenek az ELTE-TTK földrajz szakára. Csak mivel a matek 3-as szintnél nem ment jobban gimiben, ezért félek, hogy az miatt nem lesz majd elegendő pontom, hiába teszek több tantárgyból is emelt érettségit, főleg olyanból, ami jól megy. Csak ezért érdekelne, hogy tartós betegségben szenvedőknek jár-e, és ha igen, akkor kb. mennyi plusz pont.

2014. jan. 24. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!