Diszkalkuliával teljesen kizárt az orvosi/fogorvosi szak?
Én diszlexiás és diszkalkuliás voltam, és még vmelyest vagyok is (mivel fejleszthető, sőt akár kinőhető).
Egyetemet végeztem (persze azért nem az orvosit), középiskolában és a felsőfokú tanulmányaim idején volt olyan, hogy csupa 5-össel zártam a félévet. :)
És bár tudom, hogy a következő példám kicsit elrugaszkodik a valóságtól, de ha már az orvos témánál vagyunk: a Grace Klinikából Cristina Yang is diszlexiás :D
De, hogy ne csak fiktív példám legyen, diszlexiás volt Einstein is, mégis vitte valamire. Tudom, hogy nem ugyanaz a diszlexia és diszkalkulia, de egy tőről fakad. Szóval én azt mondom, higgy önmagadban!
Az orvosihoz elsősorban pedig nem matematika tudás kell, hanem biosz, kémia és fizika. Ha van szorgalmad, kitartásod, és tényleg szeretsz tanulni, akkor sikerülhet. Ezek a "diszes" fogalmak ne határozzák meg hogy ki vagy, és ki lehetsz, mit csinálhatsz. Amihez érzel elhivatottságot, nem véletlenül érzed. Mert a képesség benned rejtőzhet! :)
#2-es, nagyon szépen köszönöm! Ez igazán biztató:)
Erre törekszem, hogy márcsak azért is megmutatom, és véghez viszem, amit szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!