Orvosi egyetem: Debrecen vagy Budapest a jobb választás?
Körülbelül ugyanakkor távolságra lakok mindkét várostól, szóval még ez alapján sem tudok dönteni. A Semmelweisen és a Debreceni Egyetemen is tanul pár barátom, a sok szívás ellenére mindannyian szeretik az orvosit. :D
Valakinek van valami jótanácsa? Előre is köszönöm!
pesten a semmelweisen nagyon brutál, de szegeden is a tavalyi ponthatárhoz képest meg aláz.... Én a pedtit jobban ajánlom, utána jöhet szeged debrecen, ahogy érzed...
Ui: egyik ismerősöm mondta hogy a debreceni egyetemen kezdte az általános orvosit de nem érezte erősnek a képzést így átment szegedre.
Debrecen az első években nagyon reálos, anatómiát nem is tudom, mikor kezdik... Két embert ismerek, akik onnan jöttek át SOTE-ra, ők nem bánták meg a váltást.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó ott a képzés, igazából Debrecenről van a legkevesebb információm :)
Amúgy a SOTE elméleti képzése kemény, az első 2(-3) év nem egy leányálom, de a gyakorlati képzésünk meg elég ratyi. Nem tudom, ez máshol hogy van.
Szerintem a debreceni gyak.-i képzés bivaly.
Felkészít az életre.
Kedves Kérdező!
Én a debreceni orvosira járok, viszont a pesti orvosiról is van egy igen közeli barátom akivel együtt kezdtem, így mindkettőről vannak információim. Az első 3 év mindkét egyetemen kemény, de a sote-n keményebb. Ez többek között abból adódik, hogy az évközi zh-k alkalmával nem lehet megajánlott jegyet szerezni bizonyos tantárgyakból. Ez a lehetőség Debrecenben fenn áll. Az eltérés a két egyetem oktatási struktúrájában, hogy mi csak a második félévben kezdjük az anatómiát és a 3. félév végén van belőle a szigorlat, még a sotén már első félévben kezdik és a 4. szemeszterben szigorlatoznak. Nyilvánvalóan ez azt is jelenti, hogy nagyobb a megtanulandó anyagmennyiség. Egyébként a tantárgyak ugyan azok. Felesleges szerintem a két egyetem között nagy rivalizálást teremteni, ugyanis mindkét, sőt mind a négy egyetemről kerültek ki kiváló szakemberek. Azért van lehetőséged arra, hogy mindkettőt kipróbáld, egy páran csinálták úgy, hogy az első két vagy három évet itt elvégzik, majd átjelentkeznek a sotéra az egyetem második felére. Ez lehet azért is, mert így könnyebb megoldani az utazást, de sokan tisztában vannak azzal, hogy az első éveken az itteni akadályokat könnyebben lehet venni, mint a sotén. Egyébként nézz utána a kari tájékoztatóknak, ha nagyon érdekel, ott részletes információkat kaphatsz a tanult tantárgyakról a 12 félév során és még sok más információt is megtalálsz. A debreceni orvosié itt található: www.aok.unideb.hu.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!