Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik az előnyei illetve hátrány...

Mik az előnyei illetve hátrányai annak, ha valaki magántanuló?

Figyelt kérdés

2014. jan. 5. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell végigszenvedned az órákat a gyökér osztálytársaiddal. :D Az egyik oszt.társam az és azt mondja, hogy nagyon unatkozik.
2014. jan. 5. 16:26
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Hátránya, hogy nem vagy közösségben, nem szocializálódsz, kimaradsz a közös programokból, egyedül kell tanulnod.

Előnye, hogy nem zavar senki, nincsenek retard osztálytársak, haladhatsz a saját tempódban, nem ktelező reggel kelni, hogy beérj suliba, van időd ide-oda menni napközben.

2014. jan. 5. 16:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Az egyedül tanulás talán az, ami eleinte nehézkes lenne, de a többivel nincs semmi gondom.
2014. jan. 5. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát nálunk olyan volt egyik volt mate-nek, hogy napköziben amikor olyan tanár volt, akinek a tantárgyából kérdése lett volna, akkor bement oda.
2014. jan. 5. 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én magántanuló vagyok, idén kezdtem a 9.-et, és én egyáltalán nem bántam meg,sőt.

Nekem/nekünk hetente kétszer ugyan be kell járni 3 órára, de ez igazából azt segíti,hogy még is csak figyeljenek rád a tanárok(nem osztályba kell beülni,hanem külön van a magántanulóknak ilyen csoport,és ott van külön veled tanár)

Nincs az,hogy szétrobban a fejed a többi gyerektől,és nem tudsz tanulni még ha akarsz is,vagy hogy nem tudsz figyelni...Én gyűlöltem már bejárni,ezért is, plusz azt is utáltam még,hogy hajnalba kelés, délután,este fele végzek, semmire nem volt időm...

Én személy szerint abba az előnybe vagyok,hogy jól tudok tanulni egyedül is, tehát ha leülök,és csinálom, akkor lesz eredménye is, azoknak már rosszabb akik vmilyen szinten ilyen nehézségekbe ütköznek... :)

/most pedig rohanok, mert kajáznom kell,és menni be:D:D/

2014. jan. 6. 06:48
 6/8 anonim válasza:
100%

Előnye: Nem kell korán kelni. Nem kell senkihez meg semmihez se igazodni tanulás terén. Sok a szabadidőd. Talán ezek.

Hátrány: Ha jó közösség van akkor kimaradsz. Kimaradsz a programokból. Kicsit fura hogy sosincs semmi dolgod engem ez aggaszt. Nincsen jelentősége a szünetnek se a hétvégének. Bár azt nem mondanám hátránynak de ez is fura.

2014. jan. 7. 11:25
 7/8 anonim válasza:
A magántanulók többségének oka van: pl. mert közben külföldön jár iskolába, vagy tartósan beteg, vagy egyéb elfoglaltsága van. Én azért voltam egy évig, mert felvettek a konziba már a gimi előtt, és nem tudtam volna eleget gyakorolni a suli mellett. Szüleimmel ill. az egyik vizsgáztató tanárral készültem fel a vizsgákra, és mivel zeneileg sokat fejlődtem abban az évben, nem bántam meg, de azért többet lehet tanulni, ha valaki minden nap bent ül az iskolában.
2014. jan. 12. 11:32
 8/8 anonim válasza:
Szerintem sok mindenbôl maradnál ki, ha nem járnál. Bár attól függ. Egy osztálytársam magántanuló, plusz kettõ volt (nem jöttek be vizsgázni:) és õk ugyanúgy járnak külföldön iskolába. Egy másik ismerõsöm aki az, a sport miatt, de ugyanúgy bejár, csak ilyen énekre, meg ilyenekre nem. Érthetõ még a tartós betegség miatti, de akinek semmi oka nincs, mért unatkozna otthon? Egy csomó mindenbõl kimarad, habár senki se, én se szeretek bejárni, muszály vagy egy órát kell utaznom (vonat, villamos, így is kb húsz perc alatt) vannak akik sokkal többet utaznak, korábban kelnek, senki se halt még bele. ,,retard osztálytársak zavarnak a tanulásban" ez hülyeség. vannak normális osztályok+át lehet iratkozni. Ha mégis, ebbe se halsz bele:) most nem ettõl függ majd a jövõd, hanem attól, hogy mennyire vagy talpraesett. Ezt meg ki lehet tanulni egy iskolában:)
2014. márc. 22. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!