Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek pszichológia vagy...

Szerintetek pszichológia vagy gyógyszerészeti?

Figyelt kérdés

Szívem szerint pszichológiát jelölném első helyen, de a gyógyszerészetit meg azért, mert sokat lehet vele keresni.

Szóval a kérdés inkább az, hogy megéri úgy bejelölni egy szakot, hogy 5 év után egy közigazgatási állásban dolgozok(ha dolgozok) kevesebbért -de legalább azt tanultam, ami érdekel, vagy 5+ mondjuk 1 év csúszás után jobb munkahelyre van kilátásom. Pszichiáter nem szeretnék lenni, 11 év túl sok.

2013. dec. 24. 11:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Figyelj én gyógyszerészhallgató vagyok , mióta az eszem tudom gyógyszerész akarok lenni , és imádom . De el kell mondjam , hogy nagyon kemény, és ha az ember nem ezt akarja csinálni minden porcikájával , akkor szerintem ezt nem is lehetne csinálni.
2013. dec. 26. 18:01
 12/20 anonim ***** válasza:
De lehet. Én tanár lennék szívem szerint, de ugye tudjuk a tanári pálya kilátásait... Gyógyszerésznek tanulok.
2013. dec. 26. 23:50
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, Kérdező, de eléggé el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a pszichológia szakon a 3+2 év elvégzése után már simán találsz állást. Szinte majdnem mindenhez kell még szakirányú továbbképzés, ami újabb éveket, pénzt, és általában 150 órányi terápiát jelent, amire kötelező elmenned.
2013. dec. 27. 10:41
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok eltévedve, mert pont azt írtam, hogy 5 év után max közigállásban tudok dolgozni(de ebből is mindig kb 20 van Professionon meghirdetve), ha tudok dolgozni. Tisztában vagyok vele, hogy utána még sok idő meg pénz, amíg jól fizető állásom lesz, viszont lehet kutatni, PHD-zni. Pont ebből áll a dilemmám, hogy gyógyszerészként viszont 5 év után lesz állásom.
2013. dec. 27. 11:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Csak az a gond kedves kérdező , hogy nem is értem , hogy ez a két pálya , hogy tud valakinek eszébe jutni egyszerre. Mivel annyira két külön világról , irányról van szó. Meg se lehetne a kettőt említeni egy lapon , nem , hogy még vacillálni közte.
2013. dec. 27. 18:33
 16/20 A kérdező kommentje:

Vannak ilyen emberek is, sokat olvasok és nem csak ez a két szak érdekel, de azt a négy-ötöt lecsökkentettem néhány szempont alapján erre a kettőre.

Gyógyszerészetit fogom bejelölni elsőnek, ha nagyon nem megy, akkor majd az első év után otthagyom, ha belefáradok, csak elképzelem azokat a dolgokat, amiket meg szeretnék venni ,de nem tudok,vagy megnézem ezt: [link] és elképzelem, hogy tényleg ilyen rossz a helyzet.

2013. dec. 27. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Tényleg ne a pénz függvénye szerint válassz, mert abból csak rossz sül ki. Ha a pszichológiát komolyan gondolod, lelkesen fogod tanulni, kutatni, akkor akár még egy új eljárást is felfedezhetsz, vagy annyira jó leszek a szakmában, hogy mindenki hozzád szeretne majd járni. De azért tényleg ne emiatt vállald, hanem aszerint hogy melyik jövőkép kelt benned jobb érzetet: közvetlen segíteni másokon vagy egy laborban ügyködnél és gyógyszereken keresztül segítesz. Akárhogy is döntesz, ne a pénz legyen a fő kritérium (gyógyszerész is kereshet keveset, ha sz*rik bele az egészbe, és pszichológus is megkereshet 30ezreket óránként)
2014. jan. 4. 14:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Héé, ha még itt vagy, leírod, hogy végül hogy alakult? :)
2017. márc. 22. 12:14
 19/20 A kérdező kommentje:

Szia, gytk-ra mentem, az első hónap után megutáltam, csak a random választható Btk-s órákra mentem be, majd fél évkor passziváltattam.

Azóta megtanultam néhány nyelvet, dolgozom, majd ha tudom mit szeretnék csinálni elmegyek felsőoktatásba

2017. ápr. 28. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy válaszoltál. :) Remélem, a következő szakod akkor már olyasmi lesz, amit tényleg szeretni fogsz.
2017. ápr. 28. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!