Szerintetek pszichológia vagy gyógyszerészeti?
Szívem szerint pszichológiát jelölném első helyen, de a gyógyszerészetit meg azért, mert sokat lehet vele keresni.
Szóval a kérdés inkább az, hogy megéri úgy bejelölni egy szakot, hogy 5 év után egy közigazgatási állásban dolgozok(ha dolgozok) kevesebbért -de legalább azt tanultam, ami érdekel, vagy 5+ mondjuk 1 év csúszás után jobb munkahelyre van kilátásom. Pszichiáter nem szeretnék lenni, 11 év túl sok.
Szerintem úgy válassz hogy amelyiket jobban/szívesebben csinálnád egy életen át mert ha csak a pénz miatt csinálod könnyen belefásulhatsz és az már régen rossz.
Csináld azt amelyiket szereted és jó szakember leszel ezáltal jól fogsz keresni . :)
Én sem tudtam elengedni a gyógyszerészetit nagyon sokáig. Én már kb. 5 éve tervezem, hogy Angliában szeretnék élni, és a csapból is az folyik, hogy ott mennyire keresik a magyar gyógyszerészeket. Emellett a gyógyszerészek sokat keresnek, biztos állás, doktori cím stb. és még ezeregy érv szól mellette. Viszont azt kell, hogy mondjam, kezdettől fogva éreztem, hogy nem nekem való. Most páűlyaválasztás előtt állok és rájöttem, hogy inkább azt választom, ami érdekel, akkor is ha nagyon rizikós és lehet, hogy egy életen át bánni fogom, de legalább nem mentem a pénz és a biztonság után, hanem a magam útján.
Bocsi az élettörténetért, de szerintem ebből le tudod szűrni a lényeget!
Szerintem a pszichiáterség sokkal jobb a sok tanulás ellenére is. Pszichológusból túl sok van. Ráadásul (úú, lehez, hogy most meg leszek köveze:), a pszichológus végső soron csak egy bölcsész, nem merül el annyira mélyen az agy és az elme működésében, mint egy pszichiáter, aki orvosit végzett. Egy pszichiáter sokkal jobban megértheti az ok-okozat összefüggéseket egy mentális problémával rendelkező ember esetében, mint egy pszichológus.
Ráadásul... ha ebből indulok ki (és abból, hogy a pszichológus gyógyszert sem írhat fel), van egy olyan gynúm, hogy pszchológushoz inkább azok járnak, akiknek nincsen igazán komoly problémájuk, csak szükségük van egy lelki szemetesre. Az "izgibb", összetetteb eseteket a pszichiáter kapja, akinek sokszor pszichoanalízis mellett a siker érdekében gyógyszeres kezelést is be kell vetnie.
A véleményem nem szentírás, bár orvostanhallgató vagyok, de még csak másodéves, szóval jelen témában kvázi laikus (egyelőre).
A gyógyszészetről csak annyit, hogy nagyon messze áll attól, amit szíved szerint csinálnál, ezért nem biztos, hogy jó ötlet belevágni. Ráadásul a csillaguk lassan leáldozóban lesz, mert épp emitt, amiért te is odamennél, rendegeten mennek gyógyszerésznek, így lassan túltelített lesz a "piac" beőlük.
21/l
De elmerülnek, anatómia, neurológia ilyenek vannak, és később főleg a kognitív irányon foglalkoznak sokat az ok-okozattal. Nem tudom, hogy mennyire érné meg , 12 év itt is egy év csúszást beleszámítva, hatodik év után a rezidensi fizetés mondjuk, de akkor is, most fejezek be egy 12 éves ciklust, és így visszagondolva ez nagyon sok idő.
A gyógyszerészeti sincs távol a szívemtől. Most szeptemberig úgy volt , hogy bejelölöm elsőre, nem azért mert nagyon gyógyszerész akarok lenni, hanem mert még ez állt a legközelebb hozzám, csak elkezdtem olvasni pszichológia témában, meg ebben van kutatási téma , ami érdekelne plusz a CEU-n gyógyszerészeti diplomával nem nagyon lehet Gender Studiest tanulni, amiből mviszont nem lehet megélni. Meg elég anyagias vagyok, azt akarom ha felnövök, amit megkívánok azt megtudjam venni, és ez itt a probléma, máskülönben, pszichológia lenne az első, vagy az orvosi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!