Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért akar mindenki ügyvéd...

Miért akar mindenki ügyvéd vagy orvos lenni?

Figyelt kérdés
Egyik sem bombabiztos, hogy jól fizet. Vagy csak a presztizs miatt?

2013. dec. 21. 23:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó vagyok:

De jól fizet, ha itthon van magánrendelésed is a kórház mellett, vagy kimész külföldre.

És igen, nálam a presztízs is nagyban közrejátszott, nem szégyellem :)

2013. dec. 22. 13:02
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Oks, persze, én senkit nem akarok lebeszélni, főleg nem azokat, akik külföldre vágynak, bár most majd fizethetik vissza a képzésüket. Viszont a magánrendelésről ugye tudod, hogy jó esetben, tőkével is csak kb. a 30as éveid elején tudod beindítani, és azt is csak bizonyos szakágakon. Én pl. gasztroenterológus szakorvos szeretnék lenni, de egyelőre még belgyógyászatból is le kéne szakvizsgázni, és majd utána jön a gasztri. Jelenleg szakorvosjelöltként semmilyen lehetőségem nincs magánpraxisra, pedig 1 év múlva szakvizsgázok, belgyógyász leszek. Ha megnézed a neurósokat, ott is csak annak van magánrendelése, aki átment pszichiátria irányába...Max. a bőrgyógyászok tudnak viszonylag hamar kialakítani magánrendelést, de am meg az is telítődik + nem vagyok az a kenceficézős típus, a komolyabb bőrgyógyászati magánrendeléshez megint csak név kell, a szépészeti részhez tőke + pofa. Kardiológus, endokrinológus -> vagy egyáltalán nincs magánrendelése, vagy csak 40 év fölött.... Sürgősségi =rémálom, kivéve ha csak ezt tudnád csinálni, anesztesnek kb. csak külföld az alternatíva. Sebész vidéken talán hamar beindul, klinikán esélyed nincs műteni jóóideig.
2013. dec. 22. 15:10
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én urológus szeretnék lenni, az nem annyira telített. Arra semmi esélyem, hogy 30 éves koromra összejöjjön a magánparix, mivel alapból min. 26 leszek, mire végzek. De ezt tudtam, amikor elkezdtem.
2013. dec. 22. 16:52
 14/24 anonim ***** válasza:
76%
urológus az tényleg jó ötlet lehet, hajrá
2013. dec. 22. 17:49
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem mindegy hogy a pénz motivál és kacsalábon forgó villát akarsz meg 20 milliós autót, vagy az embereken való segítési vágy hajt.

Néztem magánrendeléseket, főleg az áraikat... nos ezt egy átlag ember ki keres 120e-et/hó, nem engedheti meg magának!

Ezek után 1ik orvos se csodálkozzon, ha nem lesz páciens...

Gyk-n is hirdette magát egy pszichologus csaj, 15e/óra.. wtf? mire fizessek neki 15e óránként? Azért hogy végighallgasson és elmondja azt amire magamtól is rájövök? Na meg 700ft-ért dolgozó ember kinek szüksége lenne pszichológusra, nem fog(és nem is tud) 15e-et kicsengetni.

2 szakma annó fel lett nyomva, hogy hú milyen jó, hú milyen szuper fizu. Most 10 ből 8 ember azért választja, mert azt hiszi ebből fog majd Hawain villát venni...

2013. dec. 22. 20:04
 16/24 anonim ***** válasza:
72%
hát ja, de azért manapság már bármivel nehéz, de mondjuk nem egy jól kereső ügyvéd meg orvos van még mindig...
2013. dec. 22. 20:17
 17/24 anonim ***** válasza:
62%

Ez nem így működik. Aki magánorvoshoz megy, annak el kell fogadnia, hogy szolgáltatást vesz, amit meg kell fizetni. Ebben a szerepkörben az orvos egy vállalkozó, magát és a vállakozását fenn kell tartania.

Persze vannak olyan helyek, ahol tényleg nagyon elszállt árakat lehet találni, ide elsősorban nyilván az megy, aki sokkal jobban él, mint az átlag. Viszont a legtöbben szerintem nornális árakon dolgoznak. Én sajnos elég beteges vagyok, és szinte mindig olyan bajom van, amivel sztk-ban 2-3 hónapos várólistára tesznek. Ezt sokszor nem vagyok képes kivárni, így inkább elmegyek maszek rendelőbe. Eddig minidig sikerült találnom olyan jó orvost, aki megfizethető áron dolgozik.

2013. dec. 22. 20:29
 18/24 reptoid ***** válasza:
74%

"Néztem magánrendeléseket, főleg az áraikat... nos ezt egy átlag ember ki keres 120e-et/hó, nem engedheti meg magának!"

És? Nem véletlenül van a társadalombiztosítás, nem kötelező magánrendelésre járni, ha nem tudod megengedni.

"Ezek után 1ik orvos se csodálkozzon, ha nem lesz páciens..."

Szerintem egy orvos sem azon csodálkozik, hogy nincs beteg.

"Gyk-n is hirdette magát egy pszichologus csaj, 15e/óra.. wtf"

Nézd, a pszichológus nem orvos, de egyébként ha túl kevesen mennének hozzá ilyen árak mellett, akkor lentebb vinné. Ha nincs rákényszerítve, és így is jól jár, akkor ugyan minek dolgozna fele annyi pénzért?

"mire fizessek neki 15e óránként? Azért hogy végighallgasson és elmondja azt amire magamtól is rájövök? Na meg 700ft-ért dolgozó ember kinek szüksége lenne pszichológusra, nem fog(és nem is tud) 15e-et kicsengetni."

Most akkor van rá szükséged vagy nincs? Megoldod a problémákat magadtól vagy sem?

Egyébként amennyi évet, energiát, idegszálat belefeccolnak az orvosok a szakmájukba, szerintem hagyjuk már meg nekik a jogot, hogy ugyan ők döntsék már el, mennyi pénzt kérjenek el a szolgáltatásaikért.

"2 szakma annó fel lett nyomva, hogy hú milyen jó, hú milyen szuper fizu."

Ilyen maximum átvitt értelemben történt, ezeknek azért százévekre visszamenőleg elég nagy megbecsülésük volt a meglévő tudással arányban, amivel együtt járt esetleg a pénz is. Semmiképp sem fordított volt a dolog. Viszont mostanában pont, hogy egyre kevésbé megbecsültek ezek a szakmák.

"Most 10 ből 8 ember azért választja, mert azt hiszi ebből fog majd Hawain villát venni..."

10-ből 8 maximum csak szeretné.

Végül:

"Nem mindegy hogy a pénz motivál és kacsalábon forgó villát akarsz meg 20 milliós autót, vagy az embereken való segítési vágy hajt."

Szerencsére az első nem kell, hogy motiváljon, de igazából a második sem hajt egyáltalán. Ez persze az én egyéni "gondom", mindenesetre a rámbízott feladatokat próbálom a tőlem telhető legjobb módon megoldani. Nem hinném, hogy a motivációnak bármi közének kellene lennie az elvégzett munka minőségéhez. Vagy a nyílászáróst is meg szoktad kérdezni, hogy most éppen gyűjt valamire, vagy csak a maga szórakoztatására cseréli ki neked az ablakot amellett, hogy pénzt is kér érte?

2013. dec. 22. 20:30
 19/24 anonim ***** válasza:
62%
az emberek mindig kitalálják legyen szó ügyvédről vagy orvosról, hogy miért dühösek rájuk... de ha jogi vagy egészségügyi problémákról van szó, mégis csak hozzájuk fordul mindenki, sztem egy normális társ.-ban ezt meg kéne becsülni, nem fikázni azért mert volt arra energiája, hogy ilyen szakmákat választott, és így próbál az életben előrehaladni.
2013. dec. 22. 20:57
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
Na, itt páran el vagytok tévedve. Nézzetek meg pár amcsi filmet. Az ügyvédek kint nem doktorok, őket Mr-nek szólítják. Ezzel szemben az orvos mindenhol doktor. Nem véletlen az MD. PhD=Doctor of Philosophy /Tudományok Doktora/ és MD=Doctor of Medicine /Orvostudomány Doktora/. Tehát az orvos a világon mindenhol orvosdoktori címet kap, ha elvégzi az egyetemet. Azt meg sem említem, hogy rengeteg orvos megszerzi a PhD fokozatot is az MD után.
2016. jún. 16. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!