Ügyvéd vagy orvos?

Figyelt kérdés
Nagy hülyeség lenne orvosira jelentkezni, ha nem szeretem a kémiát? A biológiát szeretem, főleg az emberi test érdekel, de a kémia egyik területe sem izgat. Fizikával is érdemes jelentkezni? Mert azt jobban szeretem a kémiánál és jobban is értem. Lenne ebből hátrányom? Még ügyvéd került szóba, mert szeretem a magyart és a törit is, de a földrajzot is. Ti mit javasoltok? Megpróbáljak majd jelentkezni az orvosira a fizikával? Esetleg még milyen szakot ajánlanátok egy lány?
2012. szept. 3. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha nem szereted a kémiát, nem javaslom az orvosit.Én mindig is jó voltam belőle, érdekelt, de amikor bekerültem az egyetemre, kész káosz volt.A biológiát is csak akkor érted igazán ha megy a kémia.Orvosi első két év tömény orvosi kémia, orvosi fizika biofizika és van biokémia is.Csak akkor vágj bele, ha tényleg elhivatott vagy.

Sok sikert!

2012. szept. 3. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem/szerettem a kémiát, mégis negyedéves vagyok az orvosin (csúszás nélkül). Fizikából érettségiztem, kémiából a béka segge alatt volt a tudásom. Lényegesen több energiát kellett fordítanom a kémiára, mint azoknak, akik érettségiztek belőle, de összeszorítottam a fogam és megcsináltam. Még csak nem is buktam belőle (pedig sok olyan ember is bukott, aki érettségizett kémiából:D). A bikémet már egész megszerettem:) És most a farmakológia is egész érdekesnek tűnik.

De azért nekem furcsa, hogy vkit két ennyire szélsőséges dolog érdekel. Nem akarlak megbántani, de nekem erről a kérdésről azonnal az ugrik be, hogy "na neki is biztos csak a dr. jelző tetszik".

Szerintem gondold végig, hogy melyik érdekel jobban, melyik az, amiről el tudod képzelni, hogy egész életedben szívesen foglalkozol vele.

És ha megvan a válasz, akkor ne tántorítson el semmi, hanem tegyél érte.

2012. szept. 3. 21:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából az orvosi érdekel, felnőttként is sokkal inkább lennék az, mint ügyvéd. Csak kíváncsi voltam, hogy érdemes-e jelentkeznem majd fizikával, de a 2. választ olvasva lehet, hogy majd megpróbálom.
2012. szept. 3. 21:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem vagyok rossz kémiából, 4 egész feletti átlagom megvolt belőle, de nem érdekel annyira, mint pl a matek, biosz.
2012. szept. 3. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Az tök mindegy, hogy mivel vesznek fel, vagy mivel "mész oda". ott kemény kémia lesz.
2012. szept. 3. 22:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Én jogin vagyok-csak hogy ilyet is olvass. Bár az orvosihoz semmi közöm, de még így is azt állítom hogy ott 100x többet kell tanulni mint itt. Igazából az egész felsőoktatásban azokat tisztelem akik orvosira mennek, mert nagyon kemény és tényleg szép hivatás.

De visszatérve a joghoz. Itt is van matek, amin most első évben nálunk nagyjából a csoport fele elvérzett már félévkor. A főtárgyak pedig nagyon seggelősek és a tanárok szeretik rendesen megalázni az embereket. Nem tudom ez a többi suliban hogy megy, én csak a sajátomról tudok véleményt mondani.

2012. szept. 4. 10:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a képzésről nem tudok mit mondani, de már az ötödik ügyvéd koptatott le hogy nem tud elvállalni, mert én lennék a mittudomén hányszázadik ügyfele (bár komplikált ügyben kérem a segítséget), úgyhogy a mi környékünkön legalább is egy jó ügyvéd gennyesre keresi magát. :))

De csak akkor menj erre a pályára ha van egy határozott fellépésed. Bármilyen tutyimutyi alakra nem bíznám az ügyem. Itt meg kell tudni szorongatni az ellenfél golyóit. Még akkor is ha egy nagy multi cégről van szó.

2012. nov. 19. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!