Miért akar mindenki ügyvéd vagy orvos lenni?
Tévedésben vagy kérdező ! Nem akar mindenki orvos vagy ügyvéd lenni.
A "Dr" kérdéssel kapcsolatosan meg csak annyit,hogy nézzél meg egy két politikai műsort vagy tv híradót és látni fogod,hogy szinte senki nevéhez nem írják ki,hogy "dr" ha csak le nem doktorált az illető a saját szak területén.
A Jogász vagy orvosi "dr" nem igazi "dr" azaz nem feltétlen biztos,hogy le is doktorált az illető.
Néz utána a neten,hogy kik azok akik hivatalosan és jogosan használhatnák a nevük elé írt "dr" megnevezést.
1. Nem akar mindenki annak menni.
2. Mindkettő olyan szakma, amire mindig szükség van
3. Igen, jól fizet, legalább is a többihez képest.
4. presztízs is
00:27
Tudom, mire akarsz kilyukadni, vagyis hogy a végzettséghez járó dr. cím nem tudományos fokozat, de ettől még nyugodtan használhatja, aki megkapja. Bár néhány ember számára érthetőbb lenne a med. juv. dent. stb rövidítések kirakása is, az emberek nagyrészét csak még jobban megkavarná.
A műsorokban meg az életben úgy általában nem azért nem rakják ki az ügyvédek neve elé a dr-t, mert nem jogosultak rá, hanem mert nem olyan minőségükben nyilatkoznak. Politikusoknál pl sok ilyen van.
Orvosokat azért nem írtam itt, mert őket általában direkt a foglalkozásuk miatt hívják a műsorba. Ahogy egy kutatót is nyilván a szakterületéről fognak kérdezni, ezért ebben a minőségében lesz ott, így ki is írják a tudományos fokozatát. Ellenpéldának pedig végképp ott van Pálinkás József, mikor politikusként volt a médiában mindig csak simán Pálinkás Józsefként emlegették, aztán neki nem jogász vagy orvos diplomája van.
Szóval ebből levonni a te következtetéseidet nem helyénvaló.
Nem lesz 'Dr.' a nevük előtt, hanem 'dr. med.' vagy 'dr. jur.' te gyökér.
Mi az hogy jól fizet? Orvosi és jogi diplomával lehet olyan állásokat találni könnyen, amiből biztos megélhetésed van, ez nem elég jó?
ügyvéd nem bombabiztos, de az orvos, főleg ha jó orvos, és nem él vissza a helyzetével és a tudásával, akkor bombabiztos.
Orvosra mindig is szükség lesz, míg világ a világ.
Az orvososdin kívül nemigazán érdekelt semmi. Na jó, hazudok...
Imádtam/imádok gotározni, énekelni és zongorázni, de nem láttam magamban annyi kraftot, hogy később abból meg is tudjak élni. Utólag belátom, nagy hiba volt...
15 éves korom körül nagyon elkezdett érdekelni a történelem, a régszet - és mivel akkor épp Dan Brown fan koromat éltem -, a szimbólumkutatás, művészettörténet.
Aztán rájöttem, hogy ehhez megint rossz helyre születtem: van régész ismerősöm, de egyáltalán nem olyen izgalmas foglalkozás, mint hittem.
Aztán visszakanyarodtam az orvosi felé, végül ilyen egyetemre kerültem. Nem bántam meg. Érdekes, van benne kihívás, és biztosítva van a jövőm.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!