Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy magamnak tanulok?
nem vagyok jó tanuló, sosem voltam. nem mennek a reál tárgyak, a humán tárgyakra meg nincs elegendő időm és rossz a tanulási módszerem is. viszont ez az én dolgom, magamnak tanulok, már 18 éves vagyok, most már főleg nem kéne a szüleimnek beleszólnia.
eléggé bánt, hogy anyukám lesz*rja, ha kapok egy ötöst, hiszen ez természetes. ha egyest kapok, akkor meg nagyon leszid. apukám meg azzal fenyeget, hogy eltilt a barátomtól.
hogyan értessem meg velük, hogy ez nem az ő dolguk? ha én nem leszek sikeres az életben, akkor az az én bajom, nem az övék. nagykorúként főleg... mit tegyek?
18/L
"nem mennek a reál tárgyak, a humán tárgyakra meg nincs elegendő időm és rossz a tanulási módszerem is. "
Szerintem köss kompromisszumot. Ha nem megy a matek egy fene de azért tanuld, Mert kell abból sok minden majd...
De azt nem értem hogy miért nincs időd a humán tárgyakra?
Hát legyen időd! És válts tanulási módszereket ha nem elég hatékonyak!
Ezek után már beszélhetsz velük hogy téged nem érdekel a fizika és azzal nem szeretnél túl sokat foglalkozni. Abból megeléxel egy hármaskával. De cserébe nyelvekből, töriből stb. pedig hozod az 5öst
A szüleid azért "szólnak bele", mert ha nem tanulsz, akkor gondolom sejted hova fogsz jutni és az már az ő problémájuk is lesz, ha 35 évesen még mindig téged pénzelnek majd vagy ha otthon fogsz lakni. Ha megállsz 100%-osan a saját lábadon (anyagilag, emberileg stb), akkor már jogosan mondhatod ezt, de az írásodból lejön, hogy egyenlőre otthon laksz. Szép dolog, hogy benned van ez a "saját magam miatt tanulok" elv (mert én is ezt gondolom helyesnek), csak az a gond, hogy nem tudod gyakorlatban alkalmazni.
És mi az, hogy a humán tárgyakra nincs időd? Mire megy el a szabadidőd?
de egyébként alapműveltségeddel akkor mi van/lesz? hozzádszólnak képes vagy érdemben nyilatkozni?
mert ha nem megy se a reál se a humán se a gondolkodáselmélet akkor max testkereskedelemben utazhatsz, bár nőként ez is egy alternatíva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!