Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem kéne ezt csinálniuk?
Az a helyzet, hogy jövőre ballagok az általánosból és kinéztem magamnak egy jó szakközépiskolát továbbtanulás céljából. A probléma viszont ott kezdődik, hogy a szüleim mást akarnak... apa bölcsésznek akar küldeni (majd az egyetemen) anya meg ha megpróbálok vele beszélni a továbbtanulásról, úgy tesz, mintha nem is érdekelné ez a dolog. Pedig ő is tudja, mit szeretnék. De miért csinálják ezt velem? Amúgy igazából attól félek, hogy jövőre, amikor be kell írni a választott iskolákat, a szüleim nem lesznek hajlandóak aláírni az én sorrendemet, vagy más sorrendet írnak be. Amúgy apa azért akar bölcsésznek, merthogy jó tanuló vagyok meg z agyam, az eszem is... mit mondjak... jó, és szerinte ezt nem kellene elvesztegetni mert később megbánnám. Mit tegyek?
13/L
Apukád elég hülye, már bocs :D.A bölcsészeknek jelenleg túltelített a munkapiac, így nem nagy az esély arra, hogy hamar elhelyezkedj vele.De viszont, bármilyen középsuliból lehet menni bármilyen egyetemre menni, ezen nem múlik.
Milyen tárgyakat szeretsz?
Valahogy meg kéne győznöd őket, hogy egy szakközép is lehet nagyon jó- Meg ad érettségit is
Tehát nem "rosszabb" mint egy gimi
Milyen szakközepet néztél ki magadnak?
Nem értem a szülőket, ha egyszer a szakközép is ad érettségit, miért forszírozzák mégis a gimit
Felsőoktatásba meg lehet menni szakközép után is
Talán beszélj a nagymamáddal, hogy beszéljen a szüleiddel
Vagy az ofőddel
Érdekes, az én apukám is olyan volt, mint Te. Nagyon okos fiú volt, és mehetett volna egyetemre, ott lett volna a lehetősége, de benne nem volt meg az ambíció hozzá; így traktoros lett, mert azt szereti csinálni, mind a mai napig. Én ezt sosem értettem, de ha szereti, szereti. A gond akkor kezdődik, amikor nem becsüli a diplomásokat, de ez már nem ide tartozik.
A lényeg, hogyha nagyon nem szeretnél gimibe menni, akkor ne menj! Nincs annál rosszabb, mint amikor minden nap egy olyan iskola falai közé kell belépned, ahonnan alig várod, hogy elballagj :( Mondd meg nekik, hogy örökre utálni fogod őket, ha nem végezheted azt a munkát, amit igazán szeretnél! Ezt már meg fogják érteni :) Engem sem akartak engedni orvosira, aztán makacs voltam :D Légy makacs te is ;)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!