Gyógyszerészetiről (fog) orvosira?
Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy második próbálkozásra sem sikerült az orvosi (azt most had ne részletezzem miért), pedig nagyon is ez a szak érdekelt, viszont bekerültem a gyógyszerészetire, és kezdek rájönni, hogy ez nem az én világom. Nem vagyok rossz kémiából, az elméleti dolgokat vágom is, de a laboros dolgok nem igazán mennek. Abszolút nincs benne gyakorlatom, és tök félek, hogy valamit rosszul csinálok, meg egyebek, iszonyatosan béna vagyok hozzá. Sokkal szívesebben vizsgálnék beteget, vagy műtenék vagy bármit, ami az orvosi dolgokhoz kapcsolódik, csak ne ilyen kémiai kísérletezés legyen... Mindig aggódva várom a gyakorlatokat, hogy na ma vajon, hogy fogok hülyét csinálni magamból a többiek előtt. Meg ha elképzelem az életemet, akkor nem arra vágyom, hogy egy patikában gyógyszereket adjak ki, vagy készítsek, esetleg gyógyszereket gyártsak (ezzel meg se mernék próbálkozni), hanem jobban örülnék ha betegeket vizsgálhatnék, szakszavakkal (latinul) kéne leírnom a betegséget, mert engem ez vonz. Sokkal jobban érdekel az emberi test felépítése, mint a gyógyszergyártás. Viszont nem tudom, hogy megéri-e orvosira jelentkeznem (immáron harmadszor), vagy esetleg fogorvosira (ez mégis csak 5 éves, és utána lehet magánrendelőt is nyitni), egyrészt azért mert ugye akkor megint jön a szokásos procedúra: újrafelvételizés, újraérettségizés, másrészt meg még egy évem elmenne, és ha szülni szeretnék majd, meg családot alapítani, akkor eléggé későn tudok csak. Nem tudom hogy döntsek. Ki milyen véleményen van? Esetleg akinek van orvos/fogorvos és gyógyszerész ismerőse is (vagy az egyik ő saját maga), az tudna tanácsot adni? Nagyon megköszönném tényleg, bármilyen véleményt mondhattok, csak mondjatok!:)2013. okt. 2. 17:47
11/12 anonim válasza:
Szia! Én most vagyok GYTK-n első éves.Én is ugyanebben a szituációban vagyok most érettségiztem újra bioszból,de még nem tudom,hogy sikerült,remélem májusban nem kell megismételnem.Én otthagyom szerintem második félévtől vagy márciusban,attól függ ,hogy egy érettségim vagy kettő lesz. Én is ÁOK-ra akarok menni,ha ez az álmod akkor szerintem ne 2-3 éven múljon,hanem félévtől hagyd ott a GYTK-t és teljes gőzerővel az érettségikre készülj.Szerintem érthető,hogy nem mindegy,hogy egy olyan melót csinálsz ,amit szeretsz 40 éven keresztül 2-3 év csúszással vagy egy olyan melót,amiben nem érzed jól magad,de rögtön felvettek rá anno az egyetemen.Amikor nyugdíjas leszel hidd el nem számít,hogy most 21 évesen sikerült az orvosi vagy 24 ...Egyébként rengeteg ismerősöm van ÁOk-n akik 5 éves gimibe jártak vagy pedig 5 éves gimibe jártak és nem vették fel őket első évben+ még év vesztesek is voltak és lányok...de most ott vannak első évesként 21 évesen és nem gáz :) Rengeteg olyan is van,aki először más egyetemet csinál,majd meggondolja magát és átjön ÁOK-ra akár fiú akár lány...Ismerek egy olyan lányt,aki először BTK-s volt és utána átment ÁOK-ra és el is végezte :) Szóval fel a fejjel tanulj,gyakorolj és minden energiádat az életcélodra szenteld.Egyébként a FOK sem rossz,de ott is kell még szakosodni meg nem tudom pontosan hány év mire feltehetsz egy fogszabályzót,legalább ÁOK-n ha elvégzed rögtön kezdhetsz normálisan dolgozni,akár külföld, akár belföld :))
12/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nagyon köszönöm a válaszod! :) Csak most jöttem fel azóta az oldalra, úgyhogy most olvastam csak el. Köszönöm, hogy bíztattál, de aznap nagyon rossz napom volt, és még nem egészen szoktam meg a gyógyszerészetet. Azóta sikerült megszeretnem a szakomat, és bár néha azért megfordul a fejemben, hogy mi lenne ha orvosira járnék, már nem foglalkoztat a téma. Most már jól érzem magam, minden rendben van. :) Neked viszont minden jót kívánok, remélem eléred, amit szeretnél! :) Nincs is annál jobb, mint amikor az ember azt tanulja, amit a legjobban szeretne! Kívánom, hogy elérd ezt! :)
2014. márc. 6. 21:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!