Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosira járók! Lenne néhány...

Orvosira járók! Lenne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Van valaki itt aki orvosira jár?Szeretnék néhány dolgot megtudni,mert orvos szeretnék lenni.Nagyon nagy elhivatottságot érzek. :)

Minden álmom,h orvos legyek.Nem tudom viszont,hogy a kutyusomra lenne-e időm mellette? Vagy mindenki arra szakít időt amire akar,igaz? :D

Mert nekem ő a legfontosabb,ha semmiképpen nem jönne be az orvosi (nem vennének fel többszöri próbálkozások árán sem vagy anyagilag nem úgy állnánk h megengedhetnénk magunknak a 30 ezres könyveket,mert munkanélküli lenne az egyik szülőm...) akkor állatokkal szeretnék foglalkozni,mint kutyakiképző vagy ilyesmi...

Na szval...

Ti h oldjátok meg az állataitokkal?illetve sportra van időtök? egészséges táplálkozásra mennyire tudtok figyelni a stressz miatt?

2013. aug. 15. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

Az orvosi NEM büfészak. Itt komolyan tanulni kell! Akkor is megvághat valamelyik rosszkedvű prof, és mehetsz UV-re.

Egy-egy olyan nap után, amikor egész nap gyakorlaton vagy, este örülsz, ha bezuhanhatsz az ágyba. Nincs idő sportolni, vagy bulizni. Igaz, vannak akik könnyen veszik, és az sem zavarja őket, ha meg kell ismételni egy félévet.

Ha neked a kutyád a legfontosabb, akor nem mejj orvosira,mert legfeljebb hétvégén tudsz egy órácskát ráfordítani.

Az egészséges étkezés az, ahogyan anyáink-nagyanyáink étkeztek. Enni kell mindent, csak mértékkel és változatosan. Az egészségesnek mondott ételek csak a forgalmazók érdekeit szolgálják.

2013. aug. 15. 22:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem azok a tapasztalatim, amik az előttem szólónak...

Érdekes módon nekem mindenre van időm. A családomra, a barátaimra, szórakozásra. Nem buktam soha, sőt, eddig mindig jól teljesítettem.

De lehet csak én vagyok zseni...

2013. aug. 15. 22:37
 3/9 A kérdező kommentje:

tudom h nem büfészak,tudom hogy nehéz.tisztában vagyok a képességeimmel és tisztában vagyok a határaimmal.nekem nem lényeg a bulizás.bőven elég ha évi 1x-2x eljutok bulizni.kész vagyok sok mindent feladni ,de a kutyámat nem.

akinek van kutyája ezt biztosan megérti.

2013. aug. 15. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyira azért nem ennyire kemény, mint ahogy az első válaszoló leírta, bár tényleg rengeteget kell tanulni. De azért még marad idő sportolni vagy akármire is, csak oda kell figyelni a jó időbeosztásra. Még csak zseninek sem kell lenni hozzá.
2013. aug. 15. 22:52
 5/9 anonim válasza:

hú, te tiszta olyan vagy mint én :D

Én is orvos szeretnék lenni, most megyek 12.-be és már én is elgondolkoztam ezen. De sajnos arra jutottam, hogy semmiképp se tudnék sok időt a kutyámmal lenni, mert messze lakunk az egyetemtől(kb. 250km), így ha felvesznek akkor havi egyszer tudok majd csak haza járni és amúgyis koliba mennék, nem albérletbe. Nekem is a sport meg az eg.tápl. lenne még fontos, de sztem ezek megoldhatóak, bár attól is függ, h mit sportolsz, meg milyen gyakran. De mondjuk heti 1-2 alkalommal sztem simán el lehet menni futni. Te hány éves vagy? Írhatsz privátban is :)

2013. aug. 16. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Bár én még nem járok orvosira, most leszek 13-os, de pont a napokban beszélgettem erről egy SZOTE-s ismerősömmel. Abszolút megnyugtatott, mert nem tartja magát zseninek, de mindenre volt ideje, amire csak akarta hogy legyen. Persze a vizsgaidőszak kemény, de az minden normális egyetemen az. Szóval én nem aggódok, lesz időm a barátaimra, családomra, és tuti hogy sportolni is el fogok tudni járni, csak úgy kell hozzáállni. :)
2013. aug. 17. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Messze laksz az egyetemtől? Ha nem, akkor lesz időd a kutyára. Simán elviheted sétálni délután 2 gyakorlat között.

Arra szakít időt az ember, amire akar. Ha te a kutyára szeretnél, akkor arra fogsz. 1-2 dologról le kell persze mondani, mert tényleg sok időt elvesz a tanulás, ha nem kettesekkel akarsz bukdácsolni, de azért nem mindig annyira húzós, mint mondják.

A könyvekről annyit, hogy nem is mindenki veszi meg. Vagy csak fénymásolva. Úgy olcsóbb. Atlaszt meg lehet neten is találni, bár a szemed kifolyik. xD Egyik barátnőmnek egy rendes könyve sincs, a könyvárból kölcsönözte ki mindet, vagy ott tanul. Szóval ezek ne tartsanak vissza.

2013. aug. 18. 00:12
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm. :)
2013. aug. 23. 19:20
 9/9 anonim ***** válasza:
A 7-es vagyok. Ha bármi kérdésed van még, írj nyugodtan! :)
2013. aug. 23. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!