Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Főiskolára könnyebb bejutni...

Főiskolára könnyebb bejutni mint egyetemre?

Figyelt kérdés
Ugyan úgy pontokat néznek? és oda nagyobb esély van bejutni? vagy teljesen egyenlő? oda kevesebben jelentkeznek?

2013. szept. 22. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Általában a főiskolákon alacsonyabb a ponthatár, mint az egyetemeken - ha az összes főiskolai és egyetemi ponthatárt átlagoljuk, akkor az előbbi az alacsonyabb érték -, de ez nagyon változó. Konkrét példák esetében könnyebb eldönteni.
2013. szept. 22. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm :) Az igaz hogy ott nem kapsz kedvezményeket? (pl: ingyen belépők, kondi bérlet) Ha ott végzek ugyan annyira megbecsülik interjún egyetemmel szemben? A másik kérdésem pedig ha külföldre megyek tapasztalat nélkül megnézik hol végeztem? mármint utána is néznek mennyire erős főiskola? Vagy oda ki sem érdemes menni minden gyakorlat nélkül? Csak érdekelnek az ilyen részletek így pályaválasztás előtt.
2013. szept. 22. 22:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Teljesen rossz irányból közelíted meg a dolgot. Semmi köze ahhoz hogy főiskola vagy egyetem ahhoz hogy hol van ingyenes konditerem használat. Van ahol van van ahol nincs, ugyanolyan eséllyel találhatsz ilyen v olyan felsőoktatási intézményt. Ez alapján nem szabad iskolát választani, azt kell nézni téged mi érdekel, és mivel tudsz majd elhelyezkedni, a kettő kombinációjából kialakul hogy mely szakokat fogod megjelölni, a pontszámoktól meg hogy hova vesznek fel végül.

Igen gyakorlat nélkül nem szívesen alkalmaznak, erre szolgál az hogy már tanulmányok alatt jelentkezel diákmunkára, gyakornoki programra, hol mire van lehetőség, hogy ne legyen teljesen üres az önéletrajtod.

Külföldön bizonyos szakirányokkal tudsz elhelyezkedni.

Mérnök(itt több variáció is lehetséges), orvos, az eü. diplomák, vegyész, konduktor. Ezek a biztosabbak..többi diplomás nem igazán keresik külföldön..persze biztos ki lehet menni egyéb végzettséggel is, de a kezdet sokkal nehezebb lesz akkor.

2013. szept. 22. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Az, hogy hol végeztél, az itthon érdekes egyedül, de itt sem annyira nagyon. Valószínűleg a ZSKF andragógia szakát akaratlanul is jobban lenézik, mint az ELTE andragógia szakát, ilyen szempontból jobb egy nagyobb egyetem. De ha rögtön külföldre mennél, majdnem mindegy.
2013. szept. 22. 23:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Igen tudom hogy nem ez a fontos szempont, de most egy jó suliban vagyok általános szakon 10.es és lassan itt a fakultáció. Nekem pedig fogalmam sincs mit kéne emelt szinten vennem. Az angolt szeretném, mert nagyon jól beszélem és így meg tudom csinálni a felsőfokút ami nem lesz rossz, de annyira kevés az a segítség amit a tanárok/felnőttek segítségként mondanak velem egyidős 17 évesek nem tudják hogy működik az egész mi a különbség, hova érdemes menni. Szerintem eleve rossz ez így az ember 17 évesen nem tudja még mivel szeretne foglalkozni (persze tisztelet a kivételnek). A legnagyobb problémám pedig hogy nem ismerem az álláslehetőségeket. Van elképzelésem milyen munkát szeretnék de nem tudom hol lehet utánanézni a hasonló munkaköröknek :/. Külföldre pedig kivételesen nem a szokásos az ország kész káosz indokkal szeretnék kimenni egyszerűen 12 éves korom óta az a vágyam hogy Amerikába majd ha megtanultam a nyelvet Svéd országba menjek (fölösleges háttérinfó tudom) Hogy visszatérjek az átlagos tudatlanság a korosztályomba hozott ide és remélem ti segítetek ahogy eddig is kedvesen tettétek. Ha valaki esetleg tud egy oldalt amin fent vannak állások kategorizálva (nem összeömlesztve a festő a gépészmérnökkel) ÉS AKÁR esetleg a hozzá szükséges iskolákkal nagyon megköszönném. Ha csak írásban tudtok segíteni annak is nagyon örülök. A munkakör ami érdekel ( nem is tudom mi ezeknek a neve) az olyan "irodai munka" mint személyi asszisztens vagy valamilyen cégnél nagy vállalatnál amolyan "fontosabb"(ne értsd nagyravágyásnak úgy értem nem telefonos hölgy szeretnék lenni) szerepet betölteni. Ehhez mit tanuljak hova menjek tovább? milyen munkák vannak hasonlók? Nagyon sajnálom ezt a hosszú szöveget nagyon kitartó vagy hogy végigolvastad nagyon kitartó vagy! :P :)
2013. szept. 24. 18:23
 6/7 A kérdező kommentje:
* Svédország, korosztályomban, és duplán kitartó vagy. Át kéne olvasnom mielőtt elküldöm bocsánat
2013. szept. 24. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Álláslehetőségek..nos ez nem lehet már mint álláshirdetések amiket a neten találsz, ide linkelem a legfontosabb álláskereső portálok linkjeit. Mi felnöttek is itt nézelődünk ha ismerős által nem tudunk elhelyezkedni.

[link]

[link]

[link]

[link]

Végezetül valamilyen irodai munkát szeretnél..az nagyon tág dolog. Ez lehet millió féle végzettséggel. Ja és a telefonos állások (kezdetnek persze)nem rossz munka, nehogy azt hidd hogy az olyan kevés, sok diplomás örül ha felveszik. Én is dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton, az kőkemény koncentrációt igénylő munka. Sokáig nem is bírja valaki de kezdeni bőven elég.

2013. szept. 24. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!