Főiskolára könnyebb bejutni mint egyetemre?
Teljesen rossz irányból közelíted meg a dolgot. Semmi köze ahhoz hogy főiskola vagy egyetem ahhoz hogy hol van ingyenes konditerem használat. Van ahol van van ahol nincs, ugyanolyan eséllyel találhatsz ilyen v olyan felsőoktatási intézményt. Ez alapján nem szabad iskolát választani, azt kell nézni téged mi érdekel, és mivel tudsz majd elhelyezkedni, a kettő kombinációjából kialakul hogy mely szakokat fogod megjelölni, a pontszámoktól meg hogy hova vesznek fel végül.
Igen gyakorlat nélkül nem szívesen alkalmaznak, erre szolgál az hogy már tanulmányok alatt jelentkezel diákmunkára, gyakornoki programra, hol mire van lehetőség, hogy ne legyen teljesen üres az önéletrajtod.
Külföldön bizonyos szakirányokkal tudsz elhelyezkedni.
Mérnök(itt több variáció is lehetséges), orvos, az eü. diplomák, vegyész, konduktor. Ezek a biztosabbak..többi diplomás nem igazán keresik külföldön..persze biztos ki lehet menni egyéb végzettséggel is, de a kezdet sokkal nehezebb lesz akkor.
Álláslehetőségek..nos ez nem lehet már mint álláshirdetések amiket a neten találsz, ide linkelem a legfontosabb álláskereső portálok linkjeit. Mi felnöttek is itt nézelődünk ha ismerős által nem tudunk elhelyezkedni.
Végezetül valamilyen irodai munkát szeretnél..az nagyon tág dolog. Ez lehet millió féle végzettséggel. Ja és a telefonos állások (kezdetnek persze)nem rossz munka, nehogy azt hidd hogy az olyan kevés, sok diplomás örül ha felveszik. Én is dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton, az kőkemény koncentrációt igénylő munka. Sokáig nem is bírja valaki de kezdeni bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!