Mit tanuljak tovább? Több lent!
Kedves elözö, azt hiszem a "ha" utáni feltevés nem helytálló...
DE talán mégis van olyan mérnöki jellegü szak, ahol föleg grafikai kézség kell...?
Persze a bachelor után még eldöntheted, milyen Masterre mész.
Egy gazdagabb országban mehetnél müvészeti, vagy akár egy 'iparibb' irányba (grafikdizájner), de nem tudom, hogy magyarországon ezzel meg lehet-e élni.
Az idegen nyelvekre mindenképpen érdemes minél fiatalabb korban ráhajtanod, angolul mindenképpen folyékonyan tudjál! Bár egyedül nyelvtudással talán csak néhány helyen lehet elhelyezkedni (Pl. Telefonos ügyfélszolgálat, ami ugye egy ideig elmegy, de karriernek kevés).
Ha van rá energiád, angol mellett kínait v japánt, esetleg más 'exotikus' nyelvet is megpróbálhatsz, a Szinológusok/japanológusok meg tudják mondani, milyen nehéz állást találniuk. Nehány nyelvnél biztos nagyobb a kereselet mint a kínálat
(hm, mostanra viszonylag sok második generációs kis kínai-magyar lehet az országban).
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Az este folyamán nézegettem szakokat, és a BME-n találtam ipari termék- és formatervezőt, valamint a MOME-n formatervezés szakot. Ezeknek a leírása nagyon tetszik.
Ezekről esetleg tudnátok valamit mondani?
#2 vagyok
Egy konkrét X szakra inkább ugy kapsz infot, ha külön kérdést irsz ki rá.
Abból amit írtál ugy érzem, egy kérdés, mennyi matek-szgép kell mérnök szakokra, amennyiben az neked nem megy(de mindenképpen hasznos ilyeneket tanulni). Kben egy-két elöadásra be is mehetsz, megnézni, beszélgetni, ha van rá idöd (orarend az interneten lesz... valahol, illetve rá lehet kérdezni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!