Én arról eddig nem tudtam,hogy egyetemi felvételik előtt a 11.,valamint a 12.es év végi bizonyítványt is nézik,és hát nem lett egyik sem túl fényes,volt jópár kettesem,valamint a legtöbb hármas volt.. egy két kósza négyes is feltűnt :))
Az érettségim ha dolgozatra számoljuk ki,úgy 3as,4-es kategóriájú lett.. És jövőre szeretnék egyetemre menni,de hát durván,körülbelük a 250 pontos határt súrolom,amivel tutira nem vesznek fel.. mik a lehetőségeim felsőfokú tanulmányokra? köszönöm az értelmes válaszokat
ha semmi esélyem nincs,nincs rajta mit szépíteni,leirhatjátok azt is nyugodtan...
2013. szept. 11. 07:57
2/5 anonim válasza:
Mindig van esély, főleg, hogy ismételheted az érettségit is. A 11 és 12 évi eredményeken változtatni már nem tudsz. De az érettségin igen. Abba adj bele mindent, és ha lehetőséged van, nyelvvizsga sem árt. Én is többször érettségiztem azonos tárgyból (szám szerint háromszor),mire elég jó eredményeim lettek emelt szinten ahhoz, hogy érjen is valamit. Remélem, neked ennyiszer nem kell :) Szóval érettségi azokból a tárgyakból, ami a kinézett sulihoz szükséges!
2013. szept. 11. 08:20
3/5 A kérdező kommentje:
csak angolból kell mennem érettségizni,abból tavaly év végén megbuktam,a többi tantárgyból tavaly sikerült az érettségi,és nincs időm munka mellett még egyszer megcsinálni az összeset.De az angolba beleadok mindent,hátha picit felviszem a pontokat..
2013. szept. 11. 08:31
4/5 anonim válasza:
Amikor azt írtam, hogy újra érettségizni, akkor nem úgy értettem, hogy mindenből :) persze, hogy nem. De lehet újra próbálkozni egy-egy tantárgyból is. Én pl. bioszt ismételtem, és csak azt. Arra tanultam és abból próbáltam jobbat csinálni, mint előtte. Ha most csak angolból kell menned, akkor maradna időd még egy tárgyra mellette, amiből tanulhatnál és ismétlő vizsgát tehetnél, hátha jobban sikerül, mint legutóbb, és nyersz azzal is pár pontot. Órára bejárni nem kell, csak fogod a könyvet és amikor van 10 perc szabadod, tanulsz. Munka kellett tanulok én is a mai napig, tudom, mit jelent. De ha igazán akarod, megvalósítható!
2013. szept. 11. 09:47
5/5 anonim válasza:
Nézd meg, hogy az adott szakon milyen érettségis tárgyakból lehet duplázni (a pontszámításhoz - összeadod a 2 érettségi százalékos eredményét, majd beszorzod kettővel és ez lesz a pontszámod). Így csak abból a 2 tárgyból kéne újraérettségizned.
De azért jól gondold át a dolgot, hogy tényleg van-e benned annyi kitartás, hogy megálld a helyed egy szakon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!