Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes továbbtanulás céljából...

Érdemes továbbtanulás céljából újra érettségizni?

Figyelt kérdés
Már olvastam itt olyat,hogy a tanusítvány nem számít bele, meg kiszámoltam a pontjaim és az okj-s bizimet nem számította bele... Nem értem,hogy miért? Emelt szintű és szakirányú is.

2013. aug. 30. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdemes, az OKJ-s képzéseddel kapcsolatban pedig írd le a részleteket. Az érettségi tanúsítvány ugyanúgy számít, mint ami a bizonyítványba van írva.
2013. aug. 30. 18:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Kezdtem már pánikba esni. Miskolci Egyetemre szeretnék jelentkezni a Tb igazgatási alapszakra, és nekem a Tb és bérügyi szakelőadó Okj-m van. Ennél szakirányúbb nem is lehetne...
2013. aug. 30. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:

A tanúsítvány az érettségi átlagba nem számít bele, különben - nyilván, ha felvételi tárgyad - ugyanúgy abból fogják számolni a pontjaid. Épp annyi, hogy az érettségi átlagnál csak az az 5 tárgy számít, ami a bizonyítványodban benne van.

OKJ-s végzettségért pedig akkor kapsz pluszpontot, amennyiben a szak egyáltalán ad rá. Van valahol vmi lista, talán az OH oldalán kéne megnézni, ott fel van sorolva, hogy mely szakokra milyen végzettségeket fogadnak el (valahol semmit).

2013. aug. 30. 18:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Jaaa értem. De ha az érettségi jegyek kétszerezése a kedvezőbb akkor nálam pl nem is számít az érettségi átlag nem?
2013. aug. 30. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor nyilván nem :)
2013. aug. 30. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:

A tb. és bérügyi szakelőadói okj végzettségért a Miskolci egyetem ÁJK munkaügyi és tb alapszakon nem jár plusz pont.

Most néztem meg a felvi pontszámító kalkulátorában és nem ad érte pontot. (mert a Te szakelőadói végzettséged a gazdasági képzési területhez tartozik, ahova meg jelentkezel jogi képzési terület)

2013. aug. 30. 19:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Jaaaa értem. Köszi hogy megnézted.
2013. aug. 30. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!