Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újra le kell érettségiznem?

Újra le kell érettségiznem?

Figyelt kérdés

Ha érettségi után nem tanulok tovább, hanem 1-2 évet dolgozok, s utána jelentkezek egyetemre(ami reményeim szerint orvosi lesz), akkor újra le kell érettségiznem?

Bocsánat, ha buta kérdés...

2009. okt. 28. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, nem kell! A pontszámokat ugyanúgy figyelembe veszik!
2009. okt. 28. 18:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát nyugodtan gürizzek a minél jobb érettségiért, s ne aggódjak azon hogy felesleges annyit tanulnom, mert újra le kell érettségiznem? Köszönöm a választ. :)
2009. okt. 28. 18:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell leérettségizned újra:)

Viszont ha nem úgy jönne össze a dolog, akkor nyugodtan tehetsz javítóérettségit ami pénzbe kerül sajnos, de hátha jobb lesz, ha meg rosszabb akkor nem veszik figyelembe

2009. okt. 28. 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell újraérettségizned, ha a régi rendszerben érettségiztél, tehát nem a kétsznitűben, vagy ha x évvel korábban. Akkor se mindenből, csak a felvételi tárgyakból.
2009. okt. 28. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell, én idén érettségiztem és én is kb 2 év múlva jelentkezek, ha jelentkezek.
2009. okt. 28. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Aki a régi rendszerben érettségizett, annak sem kell újra érettségizni, a felvételi tárgyakból sem! Bővebben: www.felvi.hu
2009. okt. 29. 13:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Tehát így is ugyanennyi esélyem lesz bekerülni az orvosira, mint egy frissen érettségizőnek?
2009. okt. 29. 15:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Így van, ugyanannyi esély. Miért is ne lenne? Te is ugyanúgy letetted az érettségit, itt nincs "elévülési idő". Az már a tiéd. :)

Sokan vannak még akik nem egyből mennek egyetemre/fősulira, vannak akik még később jelentkeznek, mint te fogsz.

2009. okt. 29. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:
És még a régi rendszerben érettségizetteknek sem kell újra érettségizniük, ahogy előttem írták.
2009. okt. 29. 19:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam. :)
2009. okt. 30. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!