Az új rendszerben újra kell majd érettségiznem? Vagy hogy lesz?
Figyelt kérdés
Szóval, felvettek felsőfokú szakképzésre. 2 éves, ugyebár. :)
Valószínűleg elkezdem, mivel érdekel, és szakirányú továbbtanulás esetén pluszpont.
Viszont mellette szeretnék érettségiken javítani és szintet emelni. Valamint nyevvizsgázni.
Azonban ugye 2012-ben végzek, ha minden jól megy. Ekkor már többet érne az emelt érettségim és kevesebbet a nyelvvizsgám? Vagy ugyanúgy, ahogy most a kétszintű előtti eredményeket.. átszámolnák? Vagy hogy lesz? Elképzelni sem tudom. :(
2010. júl. 24. 14:46
1/5 anonim válasza:
addigra valószínűleg 500 pontos rendszer lesz. Ahogy olvastam neked is kétszintű rendszerbeli érettségid van. Nem kell semmin problémáznod, a pontszámítás lényegében ugyanúgy fog történni, csak a pluszpontok eloszlása lesz másabb (esetleg kötelező emelt szintű érettségit vezetnek be). A nyelvvizsgád vélhetőleg igen kevesebbet, de az emelt érettségidért meg többet kapsz majd. Nem kell ezen semmit sem túlbonyolítani.
2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, de mégis parázok.. egyetem nem jött össze. :(
2 év múlva az egekben lesznek a ponthatárok.. plusz még kavarnak is.. :S
Amúgy az jó, hogy emelt többet ér.. :)
2010. júl. 24. 14:57
3/5 anonim válasza:
figyelj én ugyanebben a helyzetben vagyok mint te. én leginkább a kötelező emelttől félek mert hát semmi kedvem mégegyszer az érettségihez. ígyis elég pontom lenne két év múlva nem akarok még azzal is szarakodni:(
4/5 A kérdező kommentje:
Én az emelttől nem félek. Hülye voltam, már idén kellett volna csinálnom.. több esélyem lett volna egyből egyetemre menni, mint elcseszni 2 évet.. dehát, ez van :)
2010. júl. 24. 15:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!