Valaki segítene a felsőoktatási szakképzésekkel kapcsolatban?
Én fsz-re jártam, idén végeztem. Szerintem teljesen felesleges elvégezni. Minden ugyanúgy van, mint az egyetemi képzésbe, szinte vagy teljesen ugyanazok a tárgyak, elméleti és gyakorlati órák, vizsgák, tárgyfelvételi, gólyatábor, stb. A különbség annyi, hogy az órarended nem te állíthatod össze -legalább is nálunk-, elméletileg igen, de gyakorlatilag minden tárgyhoz csak egy időpont van megadva, tehát nem válogathatsz az időpontok között. További eltérés, hogy csak 2 éves nem pedig 3,5, de a végén csak egy sima OKJ-s bizonyítványt kapsz. Ami még hasonló: reggel 8-tól 19:30ig vannak órák, és közte van sok-sok lyukasóra. Kollégiumot igényelhetsz, mindenre jogosult vagy, amire a Bsc-sek.
Tehát szerintem ha mindenképp a felsőoktatásban akarsz tanulni inkább végezz el egy diplomás képzést, mert ahhoz képest, hogy a végén csak egy OKJ-s bizonyítványt kapsz, amivel kitörölheted a segged egy nagy szívatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!