Szerintetek OKJ vagy felsőoktatási szakképzés jobb?
a bérszámfejtőket keresik nagyon, meg a könyvelőket is
amihez meg idegen nyelv kéne, az a turizmus, amiben van OKJ, de erről én csak rosszat hallottam
Ha felvettek az FSZ-re szerintem mindenképpen azt kezdd el,
1. ez felsőfokú szakképzettséget ad, amíg az OKJ csak középfokút
2. ha elvégezted, akkor még mindig felvételizhetsz alapszakra, ahol beszámítják a kreditjeid 75%át ( ha a gazdálkodási alapszakra jelenkezel), ez 90 kredit!
Így az alapszakot sokkal hamarabb tudod befejezni.
+3. OKJ-ra még KÖZBEN, vagy utána is elmehetsz tanulni, mivel az első szakképzettség megszerzése ingyenes (nappalin 21 éves korig, estin levelezőn korhatár nélkül!), szóval nem vesztesz semmit
"2. ha elvégezted, akkor még mindig felvételizhetsz alapszakra, ahol beszámítják a kreditjeid 75%át ( ha a gazdálkodási alapszakra jelenkezel), ez 90 kredit!
Így az alapszakot sokkal hamarabb tudod befejezni."
-- Ez nem igaz. Én idén végeztem fsz-t, ma voltam beiratkozni alapképzésre ugyanabban a suliban!!. Csak azokat a tárgyakat számítják be, amik megegyeznek a két szakon és ugyanaz a kódjuk is. Ha nincs 90 kreditnyi egyező tárgy akkor nem tudnak annyit beszámítani. Nálam összesen 5 tárgy ilyen, összesen 21 kredit, szóval elég messze van a 90 kredittől.
---Közben elmehetsz, de utána nem, hacsak nem fizetsz érte. Csak az első szakma van ingyen, ha megcsináltál már egy szakmát (az fsz OKJ-nek számít), akkor sajnos már nem csinálhatsz még egy OKJ-t nappalin, főleg nem ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!