Ismertek olyat, akit harmadjára vettek fel orvosira?
Én is maximálisan egyet értek az előttem szóló két válaszolóval.
Annyit tennék hozzá, hogy aki így vélekedik másokról, és osztja az észt hogy ki való orvosira és ki nem, az lehet hogy elsőre bekerült pontszámok alapján, az is lehet hogy jól megy neki az egyetem, de orvosnak eléggé korlátozottan való. Lehet hogy egy kiváló kutató, vagy éppen patológus lesz belőle, de a többi tényleges gyógyításban dolgozó orvosi pályára nem alkalmas. Aki emberekkel foglalkozik annak empátia és szociális érzékenység elengedhetetlen tulajdonságok. Szóval pont ő(ők) nem valók orvosnak.
Bocsánat itt félre értés van. Egy képzésen vettem részt az egyetemen, akik jól teljesítenek azoknak van esélye, tudni kell egyetemi szintet várnak és a követelmény tantárgyak érettségiét.
Ez nem kívételezés , nekem egy ismerősőm sincs az egyetemen. Viszont ezen a programon megoismerkedhettem velük.
Aki jól teljesít az bekerülhet, itt kb 5 főről van szó, hátrányos helyzetùk miat van esély. Nem kell elítélni, mivel az egyetemeink felén külföldi gazdag emberek vesznek részt szükítve a helyet és emelve a pont határokat
"Nem kell elítélni, mivel az egyetemeink felén külföldi gazdag emberek vesznek részt szükítve a helyet és emelve a pont határokat"
Te miről beszélsz? Ők fizetősön vannak, angol, német nyelvan! Teljesen külön képzés! Amiről te írsz, az szín tiszta protekció! Ki nem sz@rja le, hogy te hova jártál, és hova nem! Az sem számít, hogy mennyire vagy hátrányos helyzetű, a betegeidet sem fogja érdekelni. Csak egy dolog számít, jó vagy, vagy sem!
Nagyon remélem, hogy nem Pécsre akarsz jönni, mert égne a pofám attól, hogy ilyen protekciós bunkókkal kell egy egyetemre járnom! A betegtől a te fajtád kéri előre a hálapénzt!
Kedves előttem hozzászóló!
Elhiszem hogy nagy a nyomás rajtad a felvételi miatt, kicsit több mint 2-3 hét és itt a ponthatár meghúzás és eldől a dolog. De azért még fogalmazhatnál sokkal normálisabban.
Én nem is értem teljesen amit a Te előtted szóló írt.
egyetemen képzésben részt vett hátrányos helyzetű?? Vagy mi..ez szerintem felvételi előkészítő ingyenes kurzus, mást el sem tudok képzelni, a jogszabály szigorúan meghatározza hogy melyik szakra hogy lehet bekerülni, tehát nem arról lehet szó, hogy ott ő valamilyen kurzusra járt és ettől felveszik, felkészítették a felvételire meg esetleg valami plusz anyagot kaptak. Ettől nem lesz orvostanhallgató, csak megkapja azokat az esélyeket mint egy normál családban élő fiatal. Ezért nem kell fröcsögni, neked is megvolt és van az esélyed, hát legyen neki is. A felvételt a pontok döntik el. Egy hátrányos helyzetűnek vagy kisgyerekesnek van előnye veled szemben..de hidd el nem olyan nagy az a 40 pont előny, ha látnád ő honnan indult és egy normál fiatal honnan indul.
"Elhiszem hogy nagy a nyomás rajtad a felvételi miatt, kicsit több mint 2-3 hét és itt a ponthatár meghúzás és eldől a dolog."
Rajtam maximum a sebészet nyári gyakszi nyomása nagy, meg a postvizsgaidőszak fáradtság... Egyébként pontosan abban a stílusban beszéltem az illetővel, amit megérdemel. Mindenki azért kerüljön be az egyetemre amit tud! Ne azért, mert ismer valakit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!