Ismertek olyat, akit harmadjára vettek fel orvosira?
jó, tudnék mesélni sztorikat annak, aki szerint 30-40 ezer ft semmi.
csak egy példa (én):
jeleztem ugye, hogy apukám meghalt már. nos, 10. osztály után el lettem tirhítva szakmát tanulni. érettségi nélküli fodrász lettem, majd 4 évig dolgoztam (nem, nem zsebpénzt kerestem, hanem havi 80ezret be kellett adnom a lakáshitelbe, rezsibe, kajába, bérletbe, már 17 éves koromtól, mellette meg nem maradt semmi).
munka mellett elmentem érettségizni, egy levelező gimibe, havi 25.000 tandíj, semmi gond, nagynehezen kifizettem, megvettem a tankönyveket is, kifizettem a vizsgákat.
bár eléggé mosott szar voltam, azt kell, hogy mondjam (hétfőtől péntekig meló, szombaton iskola). a valódi gond akkor kezdődött, amikor közölték velünk 12. félévkor, hogy ideje befizetni az érettségi vizsgadíjat. a mit? igen, az érettségi díját, mivel nem állami iskola volt, hanem ALAPÍTVÁNYI, ezért középszinten TÁRGYANKÉNT 15.000, emelt szint 25.000.
gondoltam remek, ugrott az egyetem. ekkor volt az, hogy éjt nappalá téve dolgoztam, és tanultam, eladtam mindenemet, és 1 emeltet ki tudtam fizetni a kötelező tárgyak mellé. nagyon jól sikerült egyébként, a körülményekhez képest. számolgattam, hogy ok, ha mindent jól megtanulok, és ebből kihozom a maximumot, akkor is bentvagyok.
következő érvágás: közölték, hogy az általam jelölt 1. helyen csökkentették a létszámot. nagyszerű, mi? hát, mit is kéne tenni. nyelvvizsga? nézem, sehol nincs támogatott nyelvvizsga. nem tudtam menni, és kész. kifizetni sem tudtam mégegy emeltet(akkor már nem is lehetett). ez van. mehetek az aprítóba, holott rengeteget tanultam, güriztem, és nagyon nehezen jutottam el idáig.
az előző években ezzel a pontszámmal már csont nélkül bentlettem volna (nem, nem orvosi). mindezt úgy, hogy heti 1x (szombaton) jártam iskolába, ahol tulajdonképpen csak konzultáció volt, ahol elmondták, hogy mit kéne megtanulni a vizsgára.
lehet, nincs sok pontom (370), de azt teljesen egyedül, iskola, tanár, magántanár, fakultáció nélkül csináltam meg, 15 éves használt tankönyvekből, meg netes tételekből, 10 óra munka után az ágyban kifolyó szemgolyókkal. mellette magánélet persze 0.
igaz, 2. helyre meg már rengeteg pontom van, csak az vidéki egyetem, és úgy tűnik, költöznöm kell. holott ha lenne egy nyelvvizsgám, és ki tudtam volna fizetni 30ezret, akkor már az 1. helyen is bentlennék. de már 22 éves vagyok, nem fogok kihagyni mégegy évet inkább, megyek a 2. helyre. amúgy a középszintű angolom majdnem 100% lett, fáradt voltam, mert az írásbeli vizsgák után minden nap mentem dolgozni.
szomorú.
szóval lehet itt véleményeket formálni olyanokról, akik harmadjára jutottak be ORVOSIRA, de felesleges. fogalmatok sincs, hogy mi van mögötte. nyilván, ha minden adott, és apuci kifizeti a magántanárt, és mindent, csak tanuljál gyerekem, akkor gáz. de nem is hinnétek, hogy milyen sok esetben van a háttérben valami egészen más.
Erre a beajánlásra én is kíváncsi lennék..mert nem értem egy cseppet sem.
A felvételi pontok alapján történik központilag történik, gyakorlatilag egy számítógépes algoritmus vesz fel valakit egyetemre. Milyen szerepe lehet egy beajánlásnak, ez nem egy munkahely..azt értem hogy működik, vagy egy középiskola ahol ha ismerőse az igazgató a rokonomnak akkor év közben átvehetnek ha már felvételin nem kerültem be. elég szigorú törvényben meghatározott kritériumok vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!