Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ismertek olyat, akit harmadjár...

Ismertek olyat, akit harmadjára vettek fel orvosira?

Figyelt kérdés

2013. júl. 5. 10:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
50%
a nyelvvizsgát nem arra írtam, hogy nehéz, persze, hogy nem, hanem DRÁGA. én nem tudok kifizetni 30-40ezer forintot, pláne nem kétszer. sajnálom. nincs apuci, már meghalt, 20ezer árvaságiból meg élelmet veszek.
2013. júl. 5. 13:38
 12/39 anonim ***** válasza:
4%
Igazad van utolsó! Az meg kész röhej, hogy be akarják vezetni a kötelező nyelvvizsgát. Akkor nyugodtan el is törölhetik a díját, mert mondjuk húgomnak nem biztos, hogy ki tudnánk fizetni azt a 20 000 Ft-ot (feltéve, ha elsőre sikerül..), durva lenne, ha ezen múlna az orvosija 2 év múlva.
2013. júl. 5. 13:42
 13/39 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk a nyelvvizsga miatt éppen teljesen feleslegesen rinyáltok. Ugyanis

1. Orvosira a két emelt kötelező, ergo azzal meg is van a max. 100 pluszpont, így hiába van vkinek nyelvvizsgája, nem kap érte pontot.

2. Emelt szintű érettségi ingyen van, amíg az ember gimis, és ha 60% felett sikerül, az is nyelvvizsgával egyenértékű.

2013. júl. 5. 13:49
 14/39 anonim ***** válasza:
73%

Ne haragudjatok meg, de szerintem simán össze lehet rá gyűjteni a pénzt. És nevetséges, hogy be akarják vezetni a kötelező nyelvvizsgát? Jól teszik, legalább ebben az egyben egyetértek a kormány törekvéseivel.

Nézzétek már meg a statisztikákat, Magyarország az utolsó helyek között van az EU-ban a beszélt idegennyelvek tekintetében. Aki meg a 10 évnyi tanulás alatt nem tud magának összeszedni legalább egy középfokú angol nyelvtudást, az meg ne menjen egyetemre. Meg aki el tud végezni egy orvosit, nem tud letenni egy középfokú nyelvvizsgát? Ráadásul oda szakmai nyelvvizsga is kell... Most ezért le leszek pontozva, de ez az igazság.

2013. júl. 5. 13:52
 15/39 anonim ***** válasza:
74%
Így van, arról nem is beszélve, hogy emelt nyelvi érettségivel megkapod a középfokú komplex nyelvvizsgával egyenértékű papírt.
2013. júl. 5. 13:53
 16/39 anonim ***** válasza:
30%

Én azért magához a felvételihez nem tenném kötelezővé. Ugyanis én spec. nyelvtanár nélkül jó eséllyel nem tudtam volna letenni a nyelvvizsgát, mert a gimis tanáraim nem voltak jók. És nyelvet tanulni önállóan nagyon nehéz. Az nem olyan, mint a legtöbb tantárgy, hogy az ember leül és megtanulja. Gyakorolni, beszélni kell vkivel. Nem mondom, hogy lehetetlen, mert sokan tanulnak maguktól, de nehéz.

És én szerencsés vagyok olyan szempontból, hogy ki tudtuk fizetni a különórákat. De vkinek nincsen rá pénze.

Viszont az teljesen jogos, hogy a diplomához kötelező a nyelvvizsga. Aki elvileg értelmiségi lesz, annak legyen már nyelvvizsgája..

2013. júl. 5. 13:57
 17/39 anonim ***** válasza:
76%
De mint mondtam, orvosis felvételinél spec. semmit nem számít, hogy van-e vagy nincs, mert nem kap érte pontot. Szóval felesleges pont a nyelvvizsgán hisztizni.
2013. júl. 5. 13:58
 18/39 anonim ***** válasza:
75%
Én ösztöndíjból tettem félre egyébként...
2013. júl. 5. 14:03
 19/39 anonim ***** válasza:
77%
Igen. Sógorom anno harmadjára került be, 6 év alatt elvégezte úgy, ahogy azt illik és most egy kiváló neurológus szakorvos.
2013. júl. 5. 14:17
 20/39 anonim ***** válasza:
9%
#17-es már miért ne kapna nyelvvizsgáért plusz pontot az orvosira jelentkező?
2013. júl. 5. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!