Ismertek olyat, akit harmadjára vettek fel orvosira?
Mondjuk a nyelvvizsga miatt éppen teljesen feleslegesen rinyáltok. Ugyanis
1. Orvosira a két emelt kötelező, ergo azzal meg is van a max. 100 pluszpont, így hiába van vkinek nyelvvizsgája, nem kap érte pontot.
2. Emelt szintű érettségi ingyen van, amíg az ember gimis, és ha 60% felett sikerül, az is nyelvvizsgával egyenértékű.
Ne haragudjatok meg, de szerintem simán össze lehet rá gyűjteni a pénzt. És nevetséges, hogy be akarják vezetni a kötelező nyelvvizsgát? Jól teszik, legalább ebben az egyben egyetértek a kormány törekvéseivel.
Nézzétek már meg a statisztikákat, Magyarország az utolsó helyek között van az EU-ban a beszélt idegennyelvek tekintetében. Aki meg a 10 évnyi tanulás alatt nem tud magának összeszedni legalább egy középfokú angol nyelvtudást, az meg ne menjen egyetemre. Meg aki el tud végezni egy orvosit, nem tud letenni egy középfokú nyelvvizsgát? Ráadásul oda szakmai nyelvvizsga is kell... Most ezért le leszek pontozva, de ez az igazság.
Én azért magához a felvételihez nem tenném kötelezővé. Ugyanis én spec. nyelvtanár nélkül jó eséllyel nem tudtam volna letenni a nyelvvizsgát, mert a gimis tanáraim nem voltak jók. És nyelvet tanulni önállóan nagyon nehéz. Az nem olyan, mint a legtöbb tantárgy, hogy az ember leül és megtanulja. Gyakorolni, beszélni kell vkivel. Nem mondom, hogy lehetetlen, mert sokan tanulnak maguktól, de nehéz.
És én szerencsés vagyok olyan szempontból, hogy ki tudtuk fizetni a különórákat. De vkinek nincsen rá pénze.
Viszont az teljesen jogos, hogy a diplomához kötelező a nyelvvizsga. Aki elvileg értelmiségi lesz, annak legyen már nyelvvizsgája..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!