Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik lenne a biztosabb?...

Melyik lenne a biztosabb? (lent folyt. )

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs mit tehetnék. Eddigi egész életemben el sem tudtam volna mást képzelni mint,hogy valamilyen művészeti egyetemre vagy főiskolára menjek továbbtanulni,de most komolyan félek. Olyanokat olvastam elég sok helyen,hogy rengetegen próbáltak bekerülni ilyen iskolákba és semmire nem jutottak.

Az lenne a kérdésem,szerintetek válasszak egy valamennyivel "biztosabb" megélhetést nyújtó állást pl .:tolmács (majd) vagy legyek az ami eddig mindig is akartam lenni kevésbé biztos megélhetőségi lehetőséggel (grafikus)?

Lassan érettségi és fontos lenne,hogy tudjam mégis merre és hogy.

Nagyon megköszönném ha sok választ kaphatnék erre =S

2009. okt. 7. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a megélhetésre mész, akkor sajnos tényleg nem a művészeti egyetemek a legcélszerűbbek számodra.

Barátnőm grafikusnak tanul és megfelelő képzés mellet nagyon jól lehet vele keresni.

A tolmács szakmával is sokat lehet keresni, de nem mindegy, hogy milyen nyelven, mert pl angol tolmácsból nagyon sok van így azokra nincs kereslet, de pl japán tolmácsra vagy akár olasz, spanyol stb már több esélyel indulsz :)

Sok sikert!

2009. okt. 7. 21:54
 2/5 A kérdező kommentje:

köszönöm =) és megtudnád még mondani hogy melyik iskolába jár az ismerősöd?

Elég nehéz olyat találni ahol jó képzésben lehet részesülni....=S

2009. okt. 7. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan szakra menj, amit szeretsz majd csinálni, legfeljebb összeszedsz valami pénzes csávót. :D
2009. okt. 8. 20:36
 4/5 A kérdező kommentje:
=D de az úgy nem jó hogy más tartson el =D milyen már az.... nem szép dolog más nyakán csüngeni xD
2009. okt. 9. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:
:D Nem szép dolog tudom, de... :D
2009. okt. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!