Milyen orvos legyek? (fontos)
Nem tudom eldönteni, fontos lépés előtt állok, de nem látok bele hogy milyen valójában az orvosi világ.
Gondoltam hogy szívsebész legyek, vagy fogorvos, vagy diagnoszta, esetleg háziorvos, vagy a traumatológia.....
-de nem tudom, hogy mi az ami leginkább érdekel, hiszen az összes érdekel ugyan annyira mint a többi....
Orvos akarok lenni, de az a kérdés, hogy milyen?
-valaki tudna mondani, saját tapasztalataiból adódóan hogy milyen orvosi ágak vannak, és hogy mi benne az ami igazán érdekes.....
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát az a egy ami pont kiment a látáskörömből, az nem igazán szeretnék lenni.
-az a baj, hogy sokszor van olyan hogy betegek meghalnak..
én egy gyermek halálát nem szívesen viselném el...
azért ez nem így megy, hogy hirtelen eldöntöd, hogy na, szívsebész leszel!
tökmindegy milyen orvos leszel, legtöbbnél el kell kezdeni szépen az általános orvosit. ha azt bírod, elkezd majd kirajzolódni, hogy miben vagy jobb, mint a többi, mi az, amit jobban szeretsz. meghallgathatod a tanárok véleményét, stb.
Elég sok lényeges információt nem tudunk, így nehéz megmondani, hogy mi lenne a jó neked. Kezdjük ott, hogy már orvosira jársz, vagy még csak tervezed? Mert ha még csak érettégi előtt állsz, akkor ráérsz ezen gondolkozni. Majd ha orvosira bekerülsz ott úgyis ki fog alakulni, hogy miből vagy nagyon jó, mivel szeretsz foglalkozni, mi érdekel a legjobban. Persze most is gondolkozhatsz ezen, lehet már elképzelésed, de ezt mi így nem tudjuk neked megmondani. De van pár szempont amit figyelembe vehetsz esetleg. Pl lány vagy fiú vagy? Nőként szeretnél-e családot, gyerekeket stb. Mert akkor jobb valami "nyugisabb" szakágat választani, nem egy sebészt pl. Vagy mennyire bírnád elviselni, hogy életek múljanak rajtad. Vagy inkább csak a háttérben szeretnél dolgozni. A kutatás érdekel, vagy a gyakorlat. Illetve biztos van olyan rész, ami jobban érdekel, és van ami kevésbé. De ezek csak példát, ha belegondolsz van sokminden, amit érdemes átvenni. De mondom majd az orvosin évek alatt csak kialakul, ne aggódj ezen..:)
Esetleg tudok egy linket ajánlani, ezt megnézegetheted, itt vannak a szakágak, ha valamelyik megtetszik névről, akkor neten még utánanézel stb.
Oda járok, ezen a héten kell eldöntenem, hogy mi akarok majd lenni!
-különleges lehetőség, bármi lehetek.. de nem tudom eldönteni..
egy hetet adtak, az ÁOK-ra megyek akkor valószinűleg bármilyen orvos lehetek majd...
ha fogorvosira akkor fogorvos vagy szájsebész
-ha gyógyszerész vagy mentőtiszt...
egyszerűen nem tudom hogy mi érdekel, gyógyszerész tuti nem leszek, inkább a mentőtiszti de leginkább az orvosi
De az a baj hogy annyira belelátok az orvosi világba már, hogy minden érdekel..
Nem tudok dönteni......
Úgy döntöttem hogy ÁOK....
De vannak ezek a főiskolai részek, mint a Ápoló és a többi...
Bocs, de ha nem tudod értelmesen leírni a gondolataidat, akkor baromira nem fognak felvenni ÁOK-ra.
Nem is értem mi a f.sznak kellene döntened, ha csak most készülsz egyetemre.
Vágod, hogy az orvosi 6 éves, és csak utána van szakosodás?
Lesz 6 éved eldönteni, hogy milyen orvos akarsz elhinni, ha már felvettek...
Azt meg nem értem, hogy jön ide a többi szak (ápoló, mentőtiszt stb.) Ezek nem orvosi szakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!